У Франківську оштрафували двох чоловіків, які ловили раків

У четвер на гарячу лінію Івано-Франківського рибоохоронного патруля надійшов сигнал про добування раків на «Німецькому озері», що знаходиться в Івано-Франківську.

Того ж дня, реагуючи на отриману інформацію, держінспекторами проведено перевірку дотримання «Правил любительського і спортивного рибальства» на вказаній водоймі.

Ввечері біля 20 години рибпатрульними виявлено та затримано двох осіб, які підсаком ловили раків на «Німецькому озері». При цьому вони використовували ліхтар для підсвічування, адже сонце зайшло ще о 18:15. В улові виявлено шість екземплярів раків, нещодавно виловлених та цілком життєздатних, – їх відпустили у водойму.

«Звертаю увагу всіх рибалок, що забороняється лов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування», – зазначив в.о. начальника рибпатруля Ігор Корсун.

За фактом порушення правил рибальства на обох затриманих осіб складено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи по 170 грн.

Для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80.

РЕКЛАМА:

Джерело.