ГРОЙСМАН ДОПОБАЧЕННЯ! Експерти заговорили про відставку Гройсмана

Більшість політиків і експертів вважають, що час уряду прем’єр-міністра Володимира Гройсмана спливає.
Склад Кабміну практично не змінився, реформи не проводяться, кредит від МВФ не отримано, а стан економіки країни стає все гірше. Малоймовірно, що такий уряд дотягне до наступного року і тим більше наступного терміну.
CevWhJRW8AAqpFA
Кабмін ще не звітував про результати своєї роботи, проте, їх об’єктивно вже оцінили експерти і аналітики, які судять по тому, що є реально через 100 днів правління Гройсмана. Гучні заяви, які були зроблені раніше, так і не запрацювали. Єдиний успіх, який відзначають експерти, це «консервування» ситуації на минулому рівні.
На жаль, це фактично третій уряд Арсенія Яценюка, так як в ньому є багато осіб, які засідали в колишньому Кабміні. Воно поки не добився ніяких істотних поліпшень в економіці, але і не допустило серйозних провалів, фактично законсервувавши поточний коматозний стан економіки
– вважає директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник
В результаті, восени на дострокових виборах уряд може бути зміщений. Або ж, у кращому випадку, дочекається свого часу на чергових виборах у 2017 році.
Крім того, вже помітно істотне погіршення бізнес-клімату в країні, про що свідчать коментарі інвесторів. Американські інвестори згортають бізнес в Україні і не бачать подальших перспектив. Основна проблема для них – це корупція. А вона як була на своєму місці, так і залишилася.
Про це також повідомив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко. Саме тому МВФ скасували рішення про виділення чергового траншу. Це питання навіть не було на порядку денному липневої зустрічі.
Олег Устенко підкреслив, що Україна гостро потребує структурних реформ. При чому впроваджувати їх необхідно швидко. З урахуванням всіх обставин, що склалися в країні і на зарубіжних ринках (вихід Великобританії з ЄС), цей рік закінчиться максимум в 0% зростання ВВП, а наступного може витягнути на 2%. У підсумку, знадобляться запозичені кошти, оціночна вартість яких становить 8-10 млрд.дол.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.