З початку року з Прикарпаття видворили 151 мігранта-іноземця

Міграційна служба спільно з правоохоронними органами Івано-Франківщини продовжує профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант», що спрямовані на виявлення порушників законодавства України про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.

Протягом цього тижня на Прикарпатті виявлено 18 адміністративних правопорушень, пов’язаних з недотриманням встановлених правил та умов перебування іноземців в Україні, повідомляють в Міграційній службі, інформує Фіртка.

У кожному другому випадку йдеться про так званих неврегульованих мігрантів. Одну особу допроваджено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно знаходяться на території України, з метою ідентифікації та забезпечення подальшого примусового видворення за межі України.

Крім того, щодо 2 громадян-іноземців суд прийняв рішення про їх примусове повернення в країни походження. До визначеного часу вони мають виїхати з України. В іншому разі передбачено застосування жорсткіших заходів, спрямованих на забезпечення виконання судових рішень, в тому числі, примусове видворення з подальшою неможливістю на певний період в’їжджати в Україну.

З початку цього року працівники міграційної служби Івано-Франківщини у взаємодії з правоохоронними органами виявили 151 неврегульованого мігранта-іноземця, які за рішенням судів примусово видворені з території України або щодо яких застосовано заходи примусового повернення в країни походження.

“Міграційна служба розраховує на сприяння громадян у проведенні профілактичної роботи з метою мінімізації порушень законів України про правовий статус іноземців в Україні. Якщо у вас є інформація з цього приводу – обов`язково перевіримо і вчинимо відповідно до законодавства”, – закликали у відомстві.

РЕКЛАМА:

Джерело.