Посварилась з хлопцем: На Франківщині повісилась 16-річна дівчина

У неділю, 27 жовтня, на території так званого “Домбровського” лісу на околицях Калуша Івано-Франківської області знайшли тіло 16-річної дівчини.

Учора в поліцію надійшло повідомлення від випадкового грибника про те, що у лісовому масиві «Домбровський ліс» він виявив тіло дівчини, яка, судячи з обставин, вчинила самогубство шляхом повішання.

Як з’ясували поліцейські, загибла — 16-річна мешканка Калуша, учениця одного з закладів професійно-технічної освіти, інформує сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Дівчина останнім часом проживала сама, оскільки мама перебувала на заробітках за кордоном. У її помешканні поліцейські виявили передсмертну записку.

Тілесних ушкоджень на тілі дівчини, окрім странгуляційної борозни на шиї, не виявлено.

Що спонукало юну калушанку до такого вчинку, достеменно з’ясує слідство. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 ч. 1 КК України з поміткою «Самогубство».

Зазначимо, що це вже четвертий випадок суїциду дітей на Прикарпатті у цьому році.

Щоб не допустити таких прикрих ситуацій, батькам, педагогам та усім, хто поряд і помічає певні зміни у поведінці дітей, що можуть свідчити про їх суїцидальні настрої, слід передусім спробувати встановити довірливе спілкування з ними, радять у поліції.

Діти у стані суїцидальної кризи стають надто чутливими, особливо до того, як і що говорять дорослі; тому не можна виливати на дитину несвідому чи свідому агресію; іноді корисною стає невербальна комунікація: жести, доторки тощо.

Якщо ви відчуваєте, що дитина начебто відхиляє вашу допомогу, варто пам’ятати, що вона водночас і прагне, і не хоче її; тому для досягнення позитивного результату в діалозі необхідні м’якість і наполегливість, терпіння й максимальний прояв співчуття і любові, кажуть правоохоронці.

Читайте також  Пікет під ОДА: мітингувальники з Раковця хочуть на тиждень відправити франківських чиновників в стару аварійну школу (відео)

РЕКЛАМА:

Джерело.