40-годинна праця вчителів: міністр освіти Новосад пояснила, що зміниться у школах

Новосад через “Голос” звернулася до вчителів

Міністерство освіти і науки виступили проти введення 40-годинного робочого тижня для вчителів. Про це заявила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад під час спілкування з пресою у Маріуполі.
У відомстві таким чином відреагували на ініціативу партії Голос передбачити відповідну норму в законопроекті “Про повну загальну середню освіту”.

“Сьогодні під Верховної Радою України планується акція протесту освітян. Причина – редагування партії “Голос” до законопроєкту “Про повну загальну середню освіту”, яка передбачає впровадження 40-годинного робочого тижня для педагогів. Я б хотіла звернути до наших освітян і запевнити, що Міністерство категорично не підтримуватиме таких новацій”, – стверджує міністерка.

Вона додала, що зараз ця правка є погано продуманою і не дає відповідей на питання, як саме будуть захищені вчителя при функціонуванні такої системи.

“Наша ціль, щоб новий Закон “Про повну загальну середню освіту” створив більше можливостей та інструментів для успішної роботи вчителів, а не додатково зарегулював їхню працю”, – відзначила Ганна Новосад.

РЕКЛАМА:

Джерело.