Закрити лікарняний можна буде онлайн

У Кабміні працюють над переведенням лікарняних в електронну форму. Проєкт дозволить українцям не йти до лікарні для того, щоб закрити лікарняний.

Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет в інтерв’ю “Економічній правді” зазначив, що наразі повністю перевести лікарняні в електронну форму не вдасться.

“Але ми зможемо зробити електронний облік цих лікарняних і за рахунок цього позбудемося від такого явища, як підробка лікарняних”, – пояснив Дубілет.

Міністр сказав, що щороку і роботодавці, і держава витрачають великі кошти на виплати за підробленими лікарняними. Водночас після запровадження реєстру лікарняних, підробити їх буде складніше, а процес отримання лікарняного стане прозорішим.

Приємний бонус для українців буде полягати у тому, що закрити лікарняний можна буде віддалено, до лікаря для цього йти не потрібно.

“Ти зможеш зателефонувати лікарю та сказати: “Я одужав, закривайте, я хочу на роботу””, – розповів Дубілет.

Напередодні у Кабміні задумалися над скасуванням медичних довідок. Дмитро Дубілет хоче зрозуміти, наскільки ці довідки є доречними. За його словами, “довідки призводять до зайвої бюрократії, видаткам та навантаженню лікарень”. Окрім того, самі довідки часто просто продаються.

 

РЕКЛАМА:

Джерело.