Не залишать в спокої! Власників євроблях чекає неприємний сюрприз: законопроєкт вже в Раді

Документ передбачає скасування вікового коефіцієнту і послаблення для ретро-авто

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 2342, який передбачає розмитнення т. зв. євроблях – автомобілів на єврономерах – за новою формулою. Нагадаємо, перед цим уряд переніс термін застосування штрафів до власників “євроблях” до 1 січня 2020 року.

Як свідчить інформація на офіційному сайті Верховної Ради, законопроект “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування із загальним режимом акцизних зборів Європейського Союзу” спрямований на розгляд транспортного комітету.

У громадській організації “АвтоЄвроСила” раніше повідомляли, що законопроект передбачає розмитнення авто за 35% від його вартості з урахуванням усіх податків. Як розповідав раніше в ексклюзивному інтерв’ю “Сьогодні” міністр інфраструктури Владислав Криклій, зниження вартості розмитнення буде можливим, зокрема, завдяки скасування коефіцієнту віку.

“По-перше, пропозиція “АвтоЄвроСили” скасувати коефіцієнт віку, який зараз впливає на вартість розмитнення старих авто. По-друге, дати можливість ввозити ретроавто, тому що чинне законодавство не дозволяє цього робити”, – зазначає Криклій.

У пояснювальній записці до нового законопроекту згадуються ці зміни.

Як повідомлялося, з 22 серпня до прийняття закону про відстрочення штрафів на власників “євроблях” складали протоколи. Пізніше ця практика припинилася.

РЕКЛАМА:

Джерело.