За місяць прикарпатці добровільно здали 260 одиниць зброї (ФОТО)

На Івано-Франківщиін завершився “Місячник добровільної здачі зброї”.

За цей час прикарпатці здали до поліції 260 одиниць зброї, інформує кореспондент Фіртки.

Начальник відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Віктор Данько коментує, що найчастіше люди приносять мисливську гладкоствольну зброю.

Лідирують за кількістю здачі зброї Надвірнянський, Коломийський, Калуський райони та місто Івано-Франківськ.

“Місячник проводять двічі на рік. Кількість зданої зброї зросла втричі. Люди здають незаконну зброю і мають можливість її легалізувати. Зброю приносять люди різного віку – від 21 до 61. Приносять холодну зброю, снаряди, міни, саморобну зброю. Здали 15 снарядів, одну міну, чотири гранати. Дозвіл на зброю є платним і коштує близько 150 гривень”, – розповів Віктор Данько.

Правоохоронці звертають увагу власників вогнепальної мисливської та газової зброї на необхідність дотримуватись правил постановки зброї на облік та термінів її перереєстрації. У випадку закінчення терміну дії дозволів на право зберігання зброї, необхідно за місяць до закінчення дії дозволу звернутись до служби дозвільної системи поліції за місцем проживання. Отримати консультацію з цих питань жителі області можуть у місцевих відділах поліції, звернувшись туди особисто.

Поліція Прикарпаття нагадує: незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами тягне за собою кримінальну відповідальність. Особа, яка добровільно видасть органам влади зброю чи боєприпаси звільняється від кримінальної відповідальності, передбаченої ст. 263 Кримінального кодексу України.

РЕКЛАМА:

Джерело.