У Карпатах планують звести величезне шосе, яке з’єднає курорти трьох областей

Майбутня траса повинна серйозно спростити пересування західними регіонами України.

В Україні планують збудувати шосе “Мале карпатське кільце” для об’єднання Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Вартість дороги оцінюють у 1 млрд грн, а її протяжність має скласти близько ста кілометрів, пише “Інтерфакс”.

Судячи з повідомлення, траса повинна спростити пересування між туристичними локаціями у регіоні. Так, наприклад, вона має спростити рух між курортами Славське і Пилипець – якщо зараз дорога від одного до іншого займає близько трьох годин, то після завершення будівництва вона скоротиться до 30 хвилин.

Крім того зазначається, що деякі відрізки майбутнього дорожнього кільця уже збудовані, але є й такі, які доведеться зводити з нуля. При цьому у перспективі від нової траси будуть відходити дороги-промені у різні важливі напрямки регіону.

За попередніми даними, до літа 2020 року областях планують розробити спільну проектну документацію та отримати фінансування з бюджету. За ідеальних умов кільце можуть звести всього за три роки.

Згаданий 1 млрд на зведення “Малого карпатського кільця” у областях розраховують отримати з програми Кабміна, яка передбачає виділення 2 млрд на розвиток Карпатського регіону. Також кошти планують шукати в об’єднаних територіальних громад і місцевих общин обласного значення.

Крім того до проекту можуть залучити приватні компанії, які розвивають свій туристичний бізнес у згаданих областях та зацікавленні у будівництві згаданої дороги. Серед головних інвесторів називають компанію “ОККО-рітейл”, яка планує звести новий гірськолижний курорт у Славському.

За словами представників Львівської ОДА, детальна мапа майбутньої дороги буде створена протягом місяця.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.