Слідчі назвали ім’я справжнього вбивці 5-річного Кирила Тлявова: хронологія подій

Винуватцям оголошено підозри.

ДБР з’ясувало обставини, внаслідок яких було вбито 5-річного Кирила Тлявова.

Про це стало відомо під час брифінгу голови ДБР Романа Труби, повідомляє Українська правда.

Зазначається, що під час розслідування було проведено 20 експертиз, 53 допити свідків і підозрюваних та дев’ять оглядів місця подій.

За хронологією подій, яку встановили у ДБР, відомо, що 31 травня з 13:00 по 15:45 правоохоронці знаходилися на подвірї будинку поліцейського, вживали спиртне та завчасно домовилися про постріли з вогнепальної зброї кулями 5,6 мм.

Слідчі дослідили, що інспектор поліції вистрелив по мішені, яка розташовувалась між двома будинками, коли на годиннику була 15:36. Куля пролетіла 52 метри, вцілила у вершину каменя, здійснила рикошет, пролетіла ще 33 метри і влучила в голову хлопчика.

Глава бюро нагадав, що підозрюються у цьому злочині двоє правоохоронців, які мали б добре володіти технікою безпеки при поводженні з вогнепальною зброєю. Труба підкреслює, що кожен з них знав, що на відстані пострілу можуть перебувати люди.

Зазначається, що зброю так і не знайшли. Однак, за словами очільника ДБР, результати експертиз свідчать про те, що 5-річного хлопчика вбили кулею, яка летіла з відстані 80 метрів.

Кирило був доставлений до районної лікарні, але лікарі виявили кулю лише о 23:30. Підозрювані не знали, що влучили в дитину і поїхали розважатися. О 4 годині ранку вже першого червня вони були доставлені до відділу поліції, було відкрито кримінальне провадження, і лише в 13:30 це кримінальне провадження було скеровано у ДБР.

Інспектору поліції оголошено підозру у вбивстві, вчиненому через необережність. Усім іншим учасникам оголошено остаточні підозри в грубому порушенні громадського порядку.

Читайте також  Довічне для вбивці тернопільської випускниці: слідчі завершили розслідування

Серед усіх фігурантів справи єдиним підозрюваним, який мав посаду інспектора поліції, є Іван Приходько.

Нагадаємо, що 31 травня у Переяславі-Хмельницькому патрульні поліцейські Іван Приходько та Володимир Петровець напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували.

3 червня хлопчик помер у столичній лікарні. Патрульним оголосили підозру в грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 ККУ). 4 червня Голосіївський райсуд Києва обрав патрульним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою до 30 липня без альтернативи внесення застави.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.