5 сигналів, які посилають тіло і розум, коли ви зустрічаєте правильну людину

Якщо ви помітили ці сигнали, знайте – вам випав джекпот.

Ваші розум і тіло на всі речі, які стосуються романтичних відносин, реагують особливо чутливо. І якщо ви помітили, що вони подають вам наступні п’ять сигналів, знайте – вам випав джекпот.

Деякі з нас роками не можуть знайти відповідну людину. А, можливо, що ви вже її зустріли, але ще самі не знаєте про це. У такому випадку варто прислухатися до того, що намагаються сказати вам тіло і розум.

1. Ваше серце б’ється швидше
Це адреналін и норадреналін, які проходять через тіло, змушуючи серце битись швидше, а долоні потіти.

«МРТ-сканування зафіксувало, що коли ми закохуємося, центр задоволення мозку (прилегле ядро) починає« світитися », – пояснює доктор Лора Ф. Дабні.

Таким чином, ваше тіло починає асоціювати задоволення з партнером, повідомляючи тим самим, що ви зустріли правильну людину.

2. Ви відчуваєте, як в животі «пурхають метелики»
Поруч з людиною, який вам подобається, ви можете відчувати, як «метелики пурхають в животі». Цей ефект викликає дофамін, ще званий «гормоном щастя».

Коли люди закохуються, рівень дофаміну різко зростає, ви відчуваєте щастя і почуття задоволення всередині.

3. Вам подобається бути поруч і торкатися цієї людини
Коли ви опиняєтеся поруч зі своїм чоловіком, в організмі починає збільшуватися рівень окситоцину ( «гормону любові»).

Рівень окситоцину особливо підвищується в момент фізичного контакту, наприклад, коли ви обнімаєтеся, цілуєтеся або займаєтеся коханням, тим самим посилюється бажання і притяжіння.

Окситоцин здатний зміцнювати почуття прихильності до партнера, відчуття безпеки і спокою.

4. Ви відчуваєте себе в безпеці
Любов активує ті ж нервові рецептори в головному мозку, що і багато знеболюючих препаратів. Тому в період закоханості наш больовий поріг підвищується.

Читайте також  Під мостом на Пасічну знайшли тіло молодого хлопця

Крім того, ми стаємо менш сприйнятливими до больових відчуттів через приплив нейрохимичних речовин, таких як дофамін і окситоцин, що викликають задоволення і ейфорію.

Коли ми позбавляємося від страху болю, ми автоматично відчуваємо себе більш захищеними.

5. Ваш потяг не згасає
Коли ви опиняєтеся поруч з коханою людиною, рівень серотоніну починає зростати. Це пояснює, чому ми схильні зациклюватися, переоцінювати і сильно концентруватися на нашій новій любові на перших етапах відносин.

Ця реакція збільшує нашу емоційну залежність і бажання бути з цією людиною. Просто побувши з нею поруч якийсь час, ми відчуваємо себе потім щасливими весь день.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.