Мікрорайон Пасічна наближаються до інфраструктурної катастрофи (ФОТО)

Завершується термін придатності моста, який з’єднує мікрорайон Пасічна з Івано-Франківськом. Тисячі мешканців можуть залишитися, де-факто, «відрізаними від світу».

У 2021 році пішохідно-автомобільний міст будуть змушені закрити на капітальний ремонт.

За підрахунками фахівців, до 90% мостів, що розташовані на території Прикарпаття, потребують капітального ремонту. У цьому ж списку знаходиться й багатостраждальний міст, що з’єднує мікрорайон Пасічна й основну частину Івано-Франківська.

Інфраструктурна споруда була збудована ще у далекому 1969 році й пережила Хрущова, Брежнєва, Берлінську стіну й розвал СРСР. Однак, за цей час жодного разу капітального ремонту не відбувалось.

Все тому, що перекриття мосту на довгий час спричинить транспортний колапс та загрожуватиме життю жителів та гостей міста. Адже на Пасічній знаходиться обласна лікарня й відсутня пожежна частина.

Відповідно до технічної документації, у 2021 році завершиться експлуатація мосту. Після цього кожен перетин об’єкту стане ризикованою справою. І це стосується як автомобілістів, так й пішоходів. Вже зараз місцями крізь дірки в асфальтобетонному покритті видніється річка.

Міській владі, попри усі намагання латати ями і деформаційні шви, не вдається підтримувати міст в постійному притомному стані. Наприклад, останній поточний ремонт завершився у вересні. Але ці регулярні косметичні ремонтні роботи не впливають на загальний технічний стан.

«Розпочали поточний ремонт дорожнього покриття на мості на вулиці Галицька. Як і обіцяли в нічний час, щоб не створювати перешкод для руху транспорту. Роботи багато, бо дефекти тягнуться аж до вулиці Тролейбусної», – свого часу заявив керівник Муніципльної дорожньої компанії Віталій Бурко.

Чиновники визнають, що цього недостатньо й потрібно проводити капітальні ремонтні роботи.

«У 2021 закінчується термін експлуатації моста. Там бетон розходиться. Якщо ми не вживемо заходів, аби важка техніка не заїжджала на нього… Треба якісь дії вчиняти, поки новий міст не побудуємо», – повідомив міський голова Руслан Марцінків.

Читайте також  “Була єдиною донькою у мами”: Жахлuва траrедія! Знайдено tіло 18-річної Дарини.

Міський голова запропонував обмежити рух великогабаритного вантажного транспорту.

Ситуація виглядає патовою, бо зрозуміло, що без завершення нового моста не почнеться ремонт старого. Єдиним реальним вирішенням проблеми є швидке будівництво нового моста.

Це головний інфраструктурний виклик для Івано-Франківська, який потрібно вирішувати в найкоротші терміни.

Без перебільшення, від цього залежить здоров’я й життя усіх жителів Івано-Франківська

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.