“Поливали горілкою і всю ніч знущалися”: Масове вбивство 17-річної дівчини з бідної родини. Суд виніс вирок

На Житомирщині засуджено п’ятьох людей, які у жовтні 2017 року у м. Малин побили до смерті та залишили помирати на вулиці 17-річну дівчину.

Про це повідомила керівник прес-служби прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша.

За її словами, вироком Малинського районного суду чотирьох осіб – чоловіка та трьох жінок – визнано винними у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) ККУ та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років (чоловіку) та 8 років (жінкам).

Ще одного фігуранта кримінального провадження вироком суду визнано винним у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 136 (ненадання допомоги, що спричинило смерть потерпілої) ККУ та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки.

За відомостями прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що у Малині четверо місцевих жителів, 1996-1997 років народження, один з яких неодноразово був судимий, нібито під приводом з’ясування стосунків щодо крадіжки грошей неповнолітньою, викликавши її з домівки, силоміць доставили до колишнього складу хімікатів.

«Там, вночі, у безлюдному місці, продовжуючи пити, нетвереза компанія по черзі била дівчину», – йдеться у матеріалах справи.

Зазначається, що потім один із нападників покликав родича, аби той порадив, як вчинити з потерпілою. Однак цей чоловік, усвідомлюючи, що дівчина через побої перебуває у небезпечному для життя становищі, допомоги їй не надав. Лише вранці випадкові перехожі викликали медиків. Однак після надання медичної допомоги потерпіла, не приходячи до свідомості, померла.

«У ході судового розгляду обвинувачені не визнавали своєї вини. Проте прокурором надано неспростовні докази вчинення ними злочину. Малинський районний суд підтримав принципову позицію прокуратури та призначив покарання, співмірне тяжкості скоєного злочину», – додали у прокуратурі.

Читайте також  Кривава трагедія на Житомирщині: суд обрав запобіжний захід підозрюваному у розстрілі 7 людей

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.