За Дубневича внесли 100 мільйонів гривень застави – адвокат

Як зазначив захисник, заставу вносили 6 та 7 листопада кілька осіб.

За народного депутата Ярослава Дубневича внесли заставу в 100 мільйонів гривень до оголошення рішення Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду 7 листопада. Про це повідомив його адвокат Олексій Шевчук, пише «Українська правда». «Ярослава Дубневича не мали права вчора (7 листопада – ред.) затримувати, бо за нього до моменту оголошення рішення суду внесли заставу. Ярослав Дубневич ще вчора виконав рішення суду», – сказав він.

За словами Шевчука, співробітники НАБУ «вчинили серйозний злочин».

«Коли в суді їм показали платіжки про внесену заставу, вони взяли людину й повезли в СІЗО. У рішенні суду немає жодного пункту про те, що співробітниками НАБУ дозволено етапувати Дубневича.

Також у рішенні немає жодного слова про Лук’янівське СІЗО», – додав адвокат. За словами юриста, заставу вносили 6 та 7 листопада кілька осіб. На час оголошення апеляційного рішення за Дубневича внесли 100 мільйонів гривень застави, що на 10 мільйонів більше, ніж визначила апеляція. Він також додав, що 8 листопада до Шевченківського суду уже подали заява про незаконне затримання Дубневича. Шевчук прогнозує, що в 11-12 листопада буде готове звернення до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) про те, що депутата незаконно затримали за наявності чинного запобіжного заходу.

Як повідомляв УНІАН, 2 листопада Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід Дубневичу у вигляді застави у 100 мільйонів гривень, а також зобов’язав його носити електронний браслет і здати паспорти для виїзду за кордон. У межах України Дубневич може пересуватися вільно. Прокурор просив суд застосувати до Дубневича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 93 мільйони гривень.

Читайте також  Залишилися тільки рукавички! Тіна Кароль вразила шанувальників відвертою світлиною. Такого ще не бачили

4 листопада адвокат Станіслав Пелюк подав апеляційну скаргу на рішення суду про застосування до Дубневича запобіжного заходу і просить не обирати жодного запобіжного заходу депутату.

Дубневичу інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За даними Генпрокуратури, перебуваючи на посаді голови Комітету ВР з питань транспорту, Дубневич зі спільниками заволодів коштами філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» в розмірі 93 мільйони 277 тисяч гривень.

Слідство вважає, що кошти були отримані контрольованими Дубневичем та його спільниками юридичними особами через узгоджене завищення ціни під час реалізації стрілочної продукції на адресу філії, при цьому народним депутатом неодноразово було використано своє службове становище в інтересах пов’язаних з ним осіб. В подальшому кошти були використані спільниками на власний розсуд.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.