Новий закон “зав’яже” руки українцям! Життя “євробляхерів” безповоротно зміниться вже зовсім скоро

В Україні може змінитися система оподаткування легкових авто на іноземних номерах.

Законопроект, що прописує правила розмитнення «євроблях» під номером 2342, зареєстрував у Верховній Раді народний депутат від «Слуги народу» Олексій Ковальов

У пояснювальній записці до поданого законопроекту автор зазначив, що політика попередників стосовно власників автомобілів на єврономерах була «каральною»: спочатку влада зробила недоступним ввезення недорогих машин, а потім включила всю машину державних репресій проти водіїв.

Існуючу нині систему оподаткування збираються поміняти в два етапи. Першими стануть «євробляхи», яких в Україні налічується близько ста тисяч. У законопроекті йдеться, що тимчасово (протягом 180 днів з моменту прийняття проекту) ставки акцизного збору для авто будуть визначатися без урахування коефіцієнта віку.

Крім того, проектом пропонується скасувати норму щодо відповідності екологічним стандартам для раритетних авто (віком понад 30 років), яка була проблемою для любителів колекційних машин.

А от іншим водіям «пряники» обіцяють через рік з гаком. У разі прийняття законопроекту, вже з 1 січня 2021 року автомобілі взагалі виключать з переліку підакцизних товарів, також не потрібно буде платити цей збір на кузови, причепи та напівпричепи, мотоцикли.

Раніше ми писали про те, що українцям почали роздавати євробляхи, які були конфісковані за порушення законодавства. Такі транспортні засоби вилучаються і продаються на аукціонах за «копійки». А останнім часом подібна практика все частіше використовується в нашій країні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.