5 міфів про жінок, які виявилися правдою з наукової точки зру

Безліч стереотипів про гендерні відмінності намертво вкоренилися в масовій свідомості. ЗМІ весь час підкидає в топку свіжі факти, але ясності в багатьох питаннях так і немає. Хто може краще переносити біль, а хто стійкіший до алкоголю, чому жінки завжди плутають право і ліво, а чоловіки – ніколи? Почитайте наш огляд і розпрощайтеся з усталеними міфами про прекрасну половину людства.

Жіночий нюх тонший

Ваша дружина набагато менш толерантна до ароматів різних застояних останків в вашому холодильнику, ніж ви. А чому? Вченим з Федерального університету Ріо-де-Жанейро вдалося науково довести розхожу на побутовому рівні теорію, про те, що жінки володіють більш тонким нюхом в порівнянні з чоловіками. Виявляється, причина в мозку. Для досліджень взяли ізотропний фрагціонатор – прилад, що дозволяє визначити кількість клітин в різних областях мозку.

Головним об’єктом досліджень бразильських вчених стала нюхова цибулина, це перша область головного мозку, куди надходить інформація про запахи з ніздрів. Підрахунок клітин в нюхових цибулинах показав, що у жінок їх в середньому на 43% більше, ніж у чоловіків. При підрахунку нейронів різниця досягала майже 50%. Саме з цієї причини жінки розрізняють запахи набагато краще за чоловіків.

 Жінки більше співпереживають

Як часто ви ловите себе на тому, що не слухали свою дівчину, коли вона знову і знову говорить про проблеми, які її так турбують? Не брешіть нам! Дійсно, дослідники з Університету Гріффіта виявили, що жінки більше співпереживають проблем свого партнера, а також висловлюють більше співчуття, ніж чоловіки. Цікаво, що чоловіки переживають набагато сильніше, коли неприємність відноситься безпосередньо до них самих. Здається, саме тому жінки частіше виливають душу подругам, ніж своїм хлопцям. Заради справедливості варто зазначити, що ці результати змінюються, якщо у пари є діти – тоді від чоловіків можна дочекатися більше співчуття.

Читайте також  Інтимні фото і секрети: мережу шокувала правда про Оксану Марченко (ФОТО)

Жінки розрізняють більше відтінків кольору

Ніколи не сперечайтеся з жінками, вибираючи колір чого б то не було, тому що доведено, що жінки сприймають більше відтінків кольору, ніж чоловіки.

Результати досліджень, проведених в Університеті штату Меріленд, показали, що здатність бачити червоний колір зустрічається переважно у власниць Х-хромосоми (гени червоних і зелених пігментів лежать на Х-хромосомі). Саме тому жінки практично не страждають на дальтонізм. Жінка розрізняє малиновий, пурпуровий, бордовий і червоний, а для чоловіка це один колір – червоний. При дальтонізмі чоловік перестає розпізнавати червоний колір. Якщо подібне порушення відбувається у жінки, вона не перестає розрізняти червоний, вона просто бачить, як чоловік, тобто не розрізняє відтінки червоного.

Подібна різниця з’явилася в процесі еволюції: коли чоловіки-мисливці займалися пошуками їжі або билися з ворожими племенами, жінки дбали про дітей і домівку. Особливість їх колірного зору допомагала їм швидше знаходити їстівні плоди і рослини.

Здатність займатися багатьма справами одночасно

Доведено, що жінка здатна робити кілька справ одночасно. Наприклад, чоловік нарізає хліб, і якщо з ним заговорити в цей час, то він зупиняється і тільки тоді починає спілкується. А ось його дружина здатна одночасно і різати, і розмовляти, і ще дивитися при цьому за дитиною, а заодно поглядати в телевізор… Можливо, тут справа в еволюції: протягом всієї історії людства чоловікам доводиться лише працювати, а жінці – одночасно справлятися з багатьма справами по господарству і доглядати за дітьми. У новітню епоху до цього додалася ще й кар’єра …

Але є і строго наукове пояснення. Всі наявні дані досліджень стверджують: мозок чоловіка розділений на відділи. Його конфігурація сприяє концентрації на одному окремому завданні в окремий проміжок часу, і більшість чоловіків стверджують, що можуть робити тільки одну справу.

Читайте також  Коронавірус в Україні: розкрита справжня правда

У 2010 році було проведено дослідження Університетом Хартфордшира, в ході якого встановили, що жінки краще впоралися з одночасним вирішенням трьох різних завдань (1 математична задача, 2 -знайти розташування ресторану на мапі і 3 – накреслити скетч). Якщо ви заговорите з чоловіком під час гоління, ймовірність того, що він поріжеться зросте. Більшості жінок знайомі звинувачення в тому, що чоловік пропустив поворот на дорозі через її балаканини. Оскільки жінки використовують обидві сторони мозку, більшість з них плутають праву і ліву сторони, чого практично ніколи не трапляється з чоловіками.

 Жінки охайні

Якщо мова про гігієну – то жінки більш охайні. І начебто наука говорить нам, що це правда. Державний університет Сан-Дієго і Університету штату Арізона виявили, що в офісах у чоловіків було значно більше мікробів, ніж у жінок, особливо брудними були чоловічі офісні крісла та телефони.

Але є і абсолютно інші дослідження, які довели зворотне. Мікробіолог з Університету штату Аризона Чарльз Герб теж обстежував робочі столи, телефони, комп’ютери, клавіатури, ящики і сумочки. Виявилося, що жінки розвели різноманітних бактерій в цих місцях в 4 рази більше, ніж чоловіки. Вчені пояснюють це тим, що жінки користуються різною косметикою, особливо кремами для рук, які створюють сприятливе середовище для мікроорганізмів. Ну, а у нас є підозра, що акуратність – не гендерна ознака.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.