Стосується всіх! Зміни з касовими апаратами для ФОПів торкнуться кожного: “все йтиме по нормі”

Податківці заявили, що касові апарати знадобляться навіть тим ФОПам, які не працюють з готівкою.

Застосовувати касові апарати з 2021 року будуть зобов’язані навіть ті фізичні особи-підприємці, які не працюють з готівкою. Про це заявив глава Державної податкової служби України Сергій Верланов в ефірі “24 каналу”.

“Так, дійсно, на сьогоднішній день, за тими нормами, які є в законі, в разі перерахування з банківського рахунку на банківський рахунок потрібно застосовувати РРО (реєстратор розрахункових операцій, касовий апарат, – Ред.)”, – сказав Верланов.

Таким чином, з 2021 року касові апарати повинні будуть використовувати не тільки ФЛПи, які займаються торгівлею або наданням послуг на зразок готельних або ресторанних, а й ФЛПи, що працюють, наприклад, у сфері ІТ. Раніше при розробці і прийнятті цих законів в парламенті повідомляли, що обов’язкове використання касових апаратів введуть виключно для ФЛПов, які працюють з готівкою.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 вересня прийняла закон про введення електронного чека. Тоді ж народні депутати виступили за введення кешбек в разі незаконно виданого чека.

Варто нагадати, що президент Володимир Зеленський підписав закони про обов’язкові касові апарати для малого бізнесу.

З’являться Кешбек, електронний чек, а разом з ними і нові штрафи для підприємців. Також для однієї групи бізнесу спрощенка скасовується, а для іншого – збільшується ліміт обороту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.