6 небанальних екранізацій та переспівувань творів української літератури

Добірка яскравих екранізацій для урізноманітнення навчального процесу.


Українська література нецікава, кінематограф бездарний, а музика прісна… Чули подібне від школярів? Тоді здивуйте їх та доведіть, що все зовсім не так!

Деяким вибагливим учням українська література подеколи може здаватися нудною. І справа не лише у сюжеті чи складності. Адже коли замість читання «Захара Беркута» діти можуть пограти в «Майнкрафт», зацікавити їх шкільним предметом доволі складно. Але ми даруємо вам безпрограшний спосіб не тільки звернути увагу учнів на літературу, але й урізноманітнити навчальний процес, прищепити повагу до національного надбання та любов до Батьківщини!

Пропонуємо до перегляду та прослуховування поєднання старого і сучасного, екранізацій та переспівувань творів української літератури.

Іван Котляревський «Енеїда»
«Енеїда» – перший повнометражний мультфільм незалежної України, знятий у 1991 році за мотивами однойменної поеми Івана Котляревського. Над створенням мультиплікаційного фільму працювали три роки, при цьому автори прагнули зобразити «українців, як є, щоб вони побачили себе і відчули, що можна розслабитися». Саме тому мультфільм легкий для сприйняття, дуже смішний та гротесковий, проте з глибоким сенсом. Неможливо не посміхнутися та не задуматися!

Леся Українка «Contra spem spero!»
Улюблений вірш усіх школярів уже співали-переспівували сотні разів. А як щодо мелодійного українського виконання під інструментал відомого репера Емінема? Сподобається не тільки всім учням, але й їхнім учителькам! Особливо зацікавить дітей той факт, що пісню вивчити набагато легше, ніж просто вірш.

Іван Котляревський «Наталка Полтавка»
Телефільм-опера 1978 року прекрасно зображує життя українського суспільства на початку XIX ст. Точно передати настрій минувшини вдалося завдяки зйомкам у музеях народної архітектури і побуту УРСР. Чудова гра акторів, неймовірні пейзажі та гармонійний музичний супровід зробили цю стрічку справжньою перлиною української кіноспадщини, яку соромно не знати! До речі, Одеська кіностудія прагне відродити класичну п’єсу та випустити її новітню екранізацію.

Читайте також  Звисала з даху недобудови: у Дніпрі зняли нову смертельну гру підлітків (відео 18+)

Іван Франко «Чого являєшся мені у сні»
Характерний голос та чуттєвий спів виконавця тільки підсилює проникливі слова Івана Франка. Хтось зі школярів точно додасть пісню у свій плейлист!

Іван Франко «Захар Беркут»
Для екранізації історичної повісті Івана Франка об’єднали зусилля американські та українські професіонали. Динамічний цікавий сюжет українського письменника був ніби створений для зйомок сучасної яскравої стрічки. Вона торкається душі та відроджує у нашій пам’яті забуте і минуле. Спробуйте відірватися від перегляду!

Леся Українка «Лісова пісня»
Мавка – нова діснеївська принцеса? Ні, краще! Мультиплікаційну екранізацію неймовірної «Лісової пісні» робитиме українська кінокомпанія, саме тому Мавка перевтілиться скоріше в українську лісову княгиню. Готуємося до перегляду, адже фільм вийде у прокат уже у 2020 році!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.