Суд пояснив, чому випустив із СІЗО депутата, який скоїв п’яну ДТП, де загинули мама та двоє дітей

8 листопада Івано-Франківський апеляційний суд оприлюднив рішення щодо зміни запобіжного заходу депутату сільської ради Проціву.


Колегія суддів Івано-Франківського апеляційного суду обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та визначила можливість внесення застави в розмірі 288 тис. грн.

Сьогодні, 12 листопада, у суді проголосили текст рішення.

Головуючий суддя Богдан Гриновецький роз’яснив рішення апеляційного суду.

“Суд зобов’язаний перевірити рішення суду першої інстанції. У більшості випадків апеляційний суд погоджується. Справа Проціва не попала в цю категорію. Основні мотиви нашого суду: ми виявили певну необґрунтованість слідчого судді. На його переконання підозрюваний може вплинути на свідків”. Також суддя підкреслив: у цій справі грамотні захисники. “Вони зазначили недоліки й подали їх у зверненні в апеляційний суд”, – зауважив суддя Гриновецький.
Автопригода сталася на стороні руху підозрюваного, продовжив Гриновецький.

“Для того, щоб довести вину, докази мають бути беззаперечні. У тих матеріалах справи об’єктивних доказів вини підозрюваного немає”, – каже суддя. Але це не означає, що апеляційний суд виправдовує Проціва.”

Апеляційний суд урахував недоліки справи. У такому разі всі сумніви трактуються на користь підозрюваного. Жодного порушення чинного Закону немає, резюмує Гриновецький. “Який сенслюдині перебувати під вартою? А може людина не винна?” – риторично запитує суддя.
Якщо підозрюваний порушить вимоги застави, Закон дозволяє взяти його під варту.

Гриновецький підкреслив: у рішенні Апеляційного суду порушення закону немає.

До слова, слідчі мають довести вину обвинуваченого. Експертизи тривають. А що ж до підозрюваного – він повинен здати усі свої документи і з’являтися тоді, коли скажуть слідчі.

Нагадаємо, аварія сталася у селі Княжолуки на Долинщині. Внаслідок лобового зіткнення автомобілів на Долинщині загинуло двоє дітей, а двоє дорослих травмувались. Згодом у лікарні жінка померла.

Читайте також  Подробиці смертельної трагедії: з автівки, яка на швидкості врізалась у відбійник і пролетіла декілька метрів, випав пасажир. ФОТО 18+

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.