У стилі Dark Art. Романна Площанська презентувала містичну виставку

У Івано-Франківську творча калушанка презентувала свою фотовиставку. Роботи вирізняються нестандартністю, містичністю, епатажністю. Домінуючим у творчості Романни є чорний колір.

Моделі на фото позують напівоголеними, також і в довгих готичних сукнях, у незвичних яскравих головних уборах. Всі дівчата мають власні псевдоніми, родом з різних куточків України. Образи для них створювала Романна Площанська.

За словами Романни, це її дебютна виставка, а ідея виставити роботи виникла спонтанно, адже їй давно хотілося показати їх вживу, а не лише в соцмережах. Готичний стиль фотосвітлин дивує і заворожує. Для Романни готика — це любов:

“Вона мені просто запало в душу, це як любов з першого погляду, — пояснити неможливо”.

На багатьох світлинах  позує і сама мисткиня. Каже, що в таких фотосесіях відчуває себе комфортно і впевнено, легко входить у роль.

У коментарі “Вікнам” Романна розповіла, чому їй не пішли назустріч у Калуші і чому Підземний Перехід Ваґабундо став ідеальним місцем для містичної виставки:

Калушанка розповідає, що чимало людей не сприймають та критикують її творчість, вважаючи що вона пропагує антихристиянство. Проте Романна запевняє, що це просто мистецтво і не більше.

Калуська художниця Христина Музичин відвідала виставку і зазначила, що таких сміливих, яскравих, неординарних особистостей, як Романна, мало. На її думку, роботи мисткині є досить неоднозначними, адже вони шокують, зачаровують, а подекуди навіть навіюють емоції страху.

Калушанка Dana Mashtaler ділиться враженнями:
“-Рома, а для чого ти створюєш ці фотосесії, витрачаєшся на костюми, сама платиш фотографам, ти ж на цьому не заробляєш?
– Я просто хочу, аби люди продовжували вірити в казку, магію і фантастичне.
Так відповіла мені Рома рік тому, а вчора відбувся важливий вечір в її житті.

Читайте також  У Франківську презентували фотовиставку «Біорізноманіття пралісів Горган» (відео)

Це було чудове дійство. Виставка моєї любої @minerva_black999
Атмосфера просто космос, контингент «всі свої»- одні білі ворони. Це настільки круто- бути маленькою частинкою чогось неординарного і наповненого творчості. Дякую Ромі за сміливість відкритись світу і показати свою прекрасну світлу душу, показати свій маленький світ, який живе всередині тебе. Дякую простору @vagabundo_if за те що ви такі є”

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.