“Росія нам потрібна, а про кров забудуть”: що сказав Коломойський у скандальному інтерв’ю NYT

Український олігарх Ігор Коломойський закликав припинити війну на Донбасі та відновити відносини між Україною і Росією. Мовляв, про кров українці забудуть, а РФ “нам потрібна”. Про це він заявив у інтерв’ю The New York Times, зазначивши, що травми, заподіяні українцям конфліктом на Сході, швидко підуть у минуле.

Головні висловлювання Коломойського зі скандального інтерв’ю NYT.

Про погану Америку і бажання українців.

“Вони сильніші в будь-якому разі. Ми маємо покращити наші відносини”, – сказав він, порівнюючи силу Росії із силою України. “Люди хочуть миру, доброго життя, вони не хочуть воювати. А ви, – Америка, – змушуєте нас воювати і навіть не даєте нам грошей за це”.

За його словами, Сполучені Штати просто використовують Україну, щоби спробувати послабити свого геополітичного конкурента. “Війна проти Росії, – сказав він, – до останнього українця”. Відновлення зв’язків із Росією є необхідним для економічного виживання України, заявив пан Коломойський. Він передбачив, що травма війни загоїться.

“Дайте йому п’ять, 10 років, і кров буде забута”, – сказав пан Коломойський. “У 2014 році я показав, що не хочу бути з Росією”, – додав він. “Я об’єктивно описую те, що бачу і куди рухається”.

Крім того, Коломойський заявив, що НАТО боїться російської армії. “Російські танки будуть розміщені біля Кракова і Варшави. Ваше НАТО мочитиме штани і купуватиме памперси”, – сказав він.

Про ПриватБанк і кредит від Росії
Коломойський заперечує будь-які правопорушення і каже, що його банк ПриватБанк, якому у 2016 році уряду довелося виділити $5,6 млрд, був вилучений незаконно.

Він сказав, що фінансування з Росії може замінити кредити від МВФ.

“Ми візьмемо 100 мільярдів доларів у росіян. Я думаю, що вони хотіли б дати це нам сьогодні”, – сказав пан Коломойський. “Який найшвидший спосіб вирішити проблеми і поновити відносини? Тільки гроші”, – сказав він.

Читайте також  У Калуші в квартирі знайшли мертвого чоловіка

“Для пана Коломойського ворожнеча проти Сполучених Штатів є особистою. Він каже, що вірить, ніби є ціллю FBI, котра, як повідомляється, почала розслідування фінансових злочинів у його діяльності”, – зазначає видання.

Глава парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія негативно відреагував на заяву Коломойського, заявивши, що Україні нічого не треба від Росії.

Журналістка Яніна Сколова після таких пропозицій Коломойського і взагалі запропонувала йому переїхати в Росію з усім бізнесом.

Про НАТО і конфлікт Зеленського з Трампом
“ЄС і НАТО ніколи не приймуть Україну. Ви все не візьмете нас. Марно витрачати час на порожні розмови – тоді як Росія хотіла б привести нас до нового Варшавського договору”, – сказав Коломойський.

Також олігарх заявив, що “на місці Зеленського я б розслідував справи, про які просив Трамп [про компанію Burisma за участю сина Джо Байдена і про начебто втручання України у вибори президента США на користь Хілларі Клінтон]. А якщо демократи надумають мудрувати з нами [йдеться про можливу втрату Україною двопартійної підтримки у США], ми зблизимося з Росією”.

До речі, раніше The New York Times написала про скандальний проєкт Коломойського у Карпатах, зокрема про те, що на території гірського масиву Свидовець можуть побудувати мегакурорт.

 

21 грудня 2016 року ПриватБанк перейшов у держвласність. Держава отримала 100% у його капіталі, фінустанову докапіталізували на суму 116,8 млрд гривень.

Міжнародне детективне агентство Kroll встановило, що ПриватБанк був об’єктом масштабних шахрайських дій, а це призвело до заподіяння фінустанові збитків щонайменше на 5,5 млрд доларів.

Тоді ж Високий суд Лондона виніс постанову про арешт активів колишніх акціонерів ПриватБанку в усьому світі. Суд водночас зобов’язав Коломойського розкрити інформацію про всі свої активи обмеженому колу осіб, які безпосередньо беруть участь у розгляді справи. Відповідне рішення ухвалили на підставі наданих доказів щодо виведення з українського банку 2 млрд доларів.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною і скасував націоналізацію ПриватБанку. Так, він задовольнив позов ексвласника фінустанови Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету міністрів.

Пізніше ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.