Діджиталізація України: які переваги та загрози нам очікувати – прогноз експерта з кібербезпеки

Інтернет-банкінг, сервіси онлайн та держава у смартфоні. Очевидно, що Україна намагається не відставати від світової тенденції щодо діджитал-трансформації. Прихильники цього розвитку вважають, що це суттєво спростить нам життя. Водночас скептики побоюються, що “система” знає про них аж надто багато, та чекають на відтворення сценарію серіалу Black Mirror

Чому Україна не має альтернативи діджитал-трансформації та чи варто цього боятись, Техно 24 розповів фахівець з цифрової безпеки, інтелектуальних систем громадської безпеки у Dell Technologies Бернхард Отупал.

Хто такий Бернхард Отупал?
Бернхард є фахівцем високого класу в галузі кібербезпеки. Він працював у правоохоронній сфері понад 25 років. 7 років Отупал провів у Інтерполі, зокрема керував групою із розслідування фінансових і кіберзлочинів.

З 2010 року працює в Dell, застосовуючи свої знання і досвід у сфері цифрової криміналістики. Бернхард відповідає за кінцеві рішення для проектів з громадської безпеки, призначених для правоохоронних органів, для цифровізації міст тощо.

Про діджитал-трансформацію
Україна не має альтернативи діджиталізації. І мова йде не лише про трансформацію міст, але про зміни загалом: діджитал-суспільство, діджитал-місто, діджитал-країна тощо. Ми не можемо говорити лише про один напрямок. Це повинно бути комплексне рішення.

Для вашої країни цей процес є певним викликом, адже більшість міст в Україні мають давню історію. А процес діджиталізації значно легше запустити у молодих містах, як Дубаї чи нові міста у Катарі.

Але він вам необхідний. До прикладу, у Києві ви маєте міську адміністрацію, до якої входить електрика, вода, сміття, транспорт. Це різні сфери, але всі вони мають єдине адміністрування, спільний бюджет, спільну IT-систему тощо. Однак, ви маєте окремий департамент водопостачання, окремий департамент транспорту і так далі. При цьому запровадивши систему розумного міста, ви отримуєте кращу централізацію, економію коштів і вищий рівень захисту даних. Адже ви точно знаєте, хто шукав певну інформацію, коли він це робив і з якою метою.

Читайте також  Лють стихії накриє Україну страшною негодою, снігопад і потужний дощ пруть у цей регіон: де буде мороз у -13 градусів

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.