Сватання по-гуцульськи: мешканці Ворохти і Татарова не хочуть об’єднання з популярним туристичним курортом (ФОТО)

В Яремче проходить виїзне засідання 32-ї сесії Івано-Франківської обласної ради.

Вона проходить на базі відпочинкового комплексу “Карпати”, де жителі Ворохти та Татарова розгорнули акцію протесту “Ми за створення єдиної ОТГ”, повідомляє кореспондент Фіртки.

За словами заступника селищного голови Ворохти Юрія Галика, ворохтянська громада хоче об’єднання з Татаровом в одну, окрему ОТГ. Він наголошує, що Яремче за 30 кілометрів, в той час, коли за нормами центр ОТГ має бути не далі як за 20 км.

“З 2014 року ми були включені, як окрема громада у перспективний план. З того часу ми активно звертались до жителів територій. Ми хочемо бути почутими, що це процес добровільного об’єднання, жителі Татарова і Ворохти хочуть бути об’єднаними”, – зазначив Галик.

За словами голови Івано-Франнківської облради, у 2020 році добровільний етап фактично завершується. Проте, обіцяють розглянути лист, який передали ці дві громади. Олександр Сич додав, що облрада достатньо віддалено була причетна до процесу формування ОТГ.

“Всі розрахунки готувались раніше або подавались депутатам до відома, або заднім числом формувалися. Думаю, що цей процес буде завершуватись в адміністративному порядку і будуть прийматись остаточні рішення на вищому рівні. Я б вам рекомендував вашу точку зору донести до народного депутата від вашого регіону, бо він найбільш дотичний зараз там”, – зазначив Сич.

Голова Татарова Олега Дзем’юк каже, що його село хоче в одну ОТГ з Ворохтою, а не з Яремче.

“Ми закликаємо до конструктивного діалогу”, – додав Дземюк.

Міський голова Яремче Василь Онутчак у свою чергу також закликав до об’єднання.

Очільник Яремче пропонує ще раз провести розрахунки: “Сідаємо з представниками сіл і ґрунтовно рахуємо, яка громада спроможна. У нас є досвід Польщі. Я дуже прошу представників Татарова, Ворохти, Поляниці, Яблуниці і Яремче зібралися за круглий стіл і вирішили яка громада буде спроможніша”.

Читайте також  Відстрoчок більше не буде: у ТЦК приголомшили українців – навіть закону не дочекалися…

За словами директора комунального некомерційного підприємства «Яремчанська центральна районна лікарня» Олександра Соколюка, роз‘єднання Яремчанської ОТГ є великою помилкою.

«На мою думку, у сучасних умовах робити такий необдуманий вчинок є нерозумно. При роз‘єднанні громад утворюватимуться додаткові робочі місця для апарату, тобто чиновницькі місця», – каже Олександр Соколюк.

Він вважає, що набагато ефективніше буде зосередити всі фінанси в одному центрі та поетапно, щорічно, маючи достатню кількість фінансування в одному ОТГ, розвивати кожне селище поступово.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.