Сьогодні о 12 годині було оприлюднено списки рекомендованих абітурієнтів до зарахування на бюджетні місця

Сьогодні, 1 серпня, абітурієнти знатимуть, чи змогли вони отримати місце державного замовлення. Про це під час прес-конференції на тему «Вступна кампанія 2016. Етап 2 – Зарахування» розказала перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.

1340981946_lqign50l

Як повідомила Інна Совсун, окрім сайту vstup.info, що вже давно є партнером Міністерства освіти і науки України, інформацію про рекомендованих до зарахування на бюджетні місця до 12 години повинні оприлюднити університети.

 

Також інформація про зарахування абітурієнта з’явиться в його особистому кабінеті, через який вступник подавав заяву.

 

До сьогодні електронна система аналізувала дані вступників за алгоритмом автоматичного розподілу. Цьогорічне нововведення – принцип «місце йде за абітурієнтом» – дозволяє на 25% збільшити кількість бюджетних місць для університетів.

 

«Введення цієї системи – критично важливе, оскільки це дасть можливість відійти від практики ручного розподілу, коли Міністерство саме розподіляє місця державного замовлення. Тепер ми робитимемо прив’язку до сильних абітурієнтів та даватимемо місця тим університетам, куди йдуть навчатися вступники з найвищими балами», – зазначила Інна Совсун.

 

До 18 години 5 серпня абітурієнти, які отримали статус «рекомендований до зарахування на навчання за бюджетні кошти» – тобто місце держзамовлення – повинні привезти оригінали документів (відповідно до переліку, встановленого ВНЗ) в приймальну комісію.

 

6 серпня будуть оприлюднені списки зарахованих на бюджетні місця. Абітурієнти, які не отримали місце держзамовлення, до 10 серпня можуть написати заяву на вступ на контракт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.