Чим відрізняються автономери в різних країнах

Від 1 серпня 1910 року всі автомобілі в американському штаті Нью-Йорк повинні були мати реєстраційні номерні знаки.

У світі номерні знаки були й до цього. Наприклад, у Німеччині. Після цього кількість машин зростала, а номери змінювали кольори, дизайн і розмір. Зараз найбільш консервативні номери можна побачити в Європі чи Японії. У США й Австралії номерні знаки в різних регіонах відрізняються.

Gazeta.ua пропонує ознайомитися з особливостями номерних знаків у країнах.

У США панує різномаїття номерних знаків. Кожен штат має власний дизайн, що намагається показати основні риси місцевості. Так, на номерних знаках Аризони зображений Великий каньйон.

Автор: oldlivery.com
 714474_5_w_590
Автор: plateshack.com

У країнах ЄС уніфіковані номерні знаки. Проте деякі держави можуть мати власний шрифт, голограми тощо. З одного боку знаку вказана країна, а з другого може бути регіон. Зокрема, так позначають місце реєстрації на італійських номерних знаках. У Польщі регіон вказують у середині номера. Наприклад, букви RJA ідентифікують Ярославський повіт Підкарпатського воєводства. Після цього йдуть цифри у номері, після яких немає інших ідентифікаторів.

Автор: avto-nomer.ru

Автор: english-and-skype.ru

В Австралії номери мають малюнки залежно від регіону. Також на номерах пишуть лозунги. Наприклад, “Південна Австралія – штат вина”. Деякі штати Австралії мають різні кольори букв і цифр на номерних знаках. Може відрізнятися їх розмір.

Автор: platebarn.com

Автор: platebarn.com

Японські номерні знаки бувають чотирьох кольорів. Білий та жовтий використовують на приватних автомобілях. Їх видають залежно від об’єму двигуна. Авто з різним об’ємом моторів реєструють у різних інспекціях і вони по-різному платять податок і вартість за користування платними дорогами. Зелені й чорні номери використовують для комерційних авто.

Автор: japanvisitor.blogspot.com

Автор: japaninfoswap.com

У Південній Африці, як і в Австралії, відрізняються кольори букв і цифр на номерних знаках. Є варіанти синіх написів на білому тлі чи чорні на графічному малюнку. На номерних знаках провінції Лімпопо намальований баобаб і герб регіону. Також можна побачити малюнки слонів і гепардів.

Автор: datab.us

Автор: plateshack.com

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.