Не існує діагнозу депресія, є діагноз відсутність любові

За довгі роки практики я переконуюся в цьому кожен день, кожну годину консультації.

Всі, молоді за віком, чоловіки і жінки, багаті і звичайні, злі і добрі – всі, шукають, чекають, вимагають, заслуговують, сподіваються на любов.

Прикладом цього є мій слоган: «Ні діагнозу депресія, є діагноз відсутність любові!», Який розлетівся через чоловіків і жінок за кілька днів.

У чому ж парадокс цього почуття. А все просто, любов починається з самої людини. Банально – може бути, загальна фраза – згодна! Я постараюся передати сенс, щоб ту саму загальну фразу розкрити.

Почнемо з науки

У кожної людини є базові потреби, без реалізації яких вона просто вмирає. Такі як їжа, вода, туалет, сон. Якщо людина не буде їсти – він помре, спати – також. Так ось до цих же базових потреб відносяться любов і схвалення. Ми соціальні, ми не можемо жити без суспільства, подобається нам воно чи ні. І якщо ми не отримуємо схвалення, ми так само починаємо гинути, як і без води.

Кожну базову потребу людина повинна реалізувати сам: як би я не любила, я не зможу за кого-то поїсти. Любов і схвалення, спочатку потрібно навчиться отримувати до самого себе, і тільки потім, так само як і їжу, розділити з кимось.

З чого почати? З того, що особистість розвивається в трьох напрямках: тілесно, емоційно і подумки.

Людина, яка ігнорує хоча б одну з цих областей розвитку, навряд чи зможе відчувати себе спокійно і впевнено, а значить є великий ризик шукати це спокій десь. І це великий ризик, бути завжди в залежності від того, хто дає цей спокій.

Читайте також  На Прикарпатті фальшиві медики видурили у хворої на рак $7 тисячі

тіло

Тіло – це будинок нашої душі. Звичайно, сьогодні гріх скаржитися, є величезна індустрія і маса можливостей тримати своє тіло в тонусі. Є один мінус. Тонус-це напруга, а тілесне напруга-це напружені почуття і думки.

Якщо хоча б раз в день, ми б говорили з тілом і зробили те, що воно хоче. Не можна тільки використовувати тіло, потрібно періодично, а в середньому 2 години на тиждень приносити їй задоволення, релакс, для того, щоб відновлювати ресурси.

Емоційна сторона питання

Відразу скажу – найскладніша. Більшість людей, які зверталися до мене за допомогою, на питання: «Що Ви зараз відчуваєте?», Замість почуттів або емоцій, констатують свої думки!

Ніколи, ніколи думки не замінять почуття. Ми можемо ігнорувати емоції, контролювати їх, але вони ніде не розчиняться, вони є і вони частина нашого організму, нашого життя. Коли природа створювала нашу психіку, мабуть вона не передбачила, що якісь почуття погані, а якісь хороші. Кожне суспільство використовує свої уявлення про моральність. Наприклад, сьогодні потрібно бути позитивним. Маячня. Сьогодні і завжди потрібно бути собою, не виключаючи злості і смутку, розчарування і трепету…

Виняток якихось емоцій робить життя неповноцінним. Я не закликаю прямо зараз почати всіх ненавидіти або висловлювати злість. Я закликаю до чесності перед самим собою.

– Я злюся!
– Чому?
– Тому що мені страшно.
– Чого я боюся?
– Залишитися без роботи.
– Що станеться, якщо мене звільнять? І так далі.

Ось і підійшли до думок, до єдиної даності, яку людина може контролювати. Знаєш, чому важко контролювати думки, тому що ми їх не бачимо. В думках дуже легко загубитися, піддатися їм. Найчастіше так буває, коли у людини немає мети і навпаки, мета превалює над самим життям. Для того, щоб уникнути втрат, хоча б раз на тиждень запитаєте себе: Навіщо я живу? Як я живу? Хто мене оточує? і Що я можу зробити, щоб змінити своє життя, тому що ніхто, крім тебе цього не знає і не зробить!

Читайте також  3 фрази, які швидко нейтралізують будь-яку претензію

Я щиро бажаю всім вам радості і любові.

Будьте щасливі!

Автор: Анна Іотько

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.