Такого не було 250 років: у грудні на тиждень «згасне» Сонце?

Деякі світові ЗМІ повідомляють, що неприємний сюрприз очікує на мешканців Землі до новорічних свят. У грудні планета на шість днів зануриться в пітьму, людство переживе найдовшу ніч.

Як заявляють учені, в кінці року Земля переживе сильну за останні 250 років «сонячну бурю». Експерти зазначають, що під час цього явища буде заблоковано до 90% сонячного світла.

Магнітну бурю викличе викид плазми на Сонці з плями AR2192. У результаті колір неба буде постійно змінюватися, у всіх частинах Земної кулі люди зможуть спостерігати північне сяйво. Ніч триватиме близько тижня, будуть спостерігатися перебої в зв’язку.

Так це буде чи ні, побачимо вже незабаром. Але оптимісти схиляються до думки, що це – малоймовірно. Адже вчені вважають, що рано чи пізно наше світило таки згасне, проте станеться це через мільйони років. Кажуть, що в перший день життя без Сонця Земля виглядатиме так, як ніби настала ніч. Правда, без Місяця, оскільки тепер він не зможе відбивати сонячне світло. А вже на дев’ятий день температура по всій планеті повністю вирівняється. Вона буде однаковою на Північному Полюсі, у Нігерії, Австралії і Гренландії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.