«Made in Italy» – шиється також у Франківську: Марцінків звітує про економічні досягнення (відео) (

Речі багатьох європейських брендів шиються руками франківських кравчинь.

Під час звіту про економічну діяльність Івано-Франківської міської ради мер міста Руслан Марцінків розповів про розвиток текстильної промисловості в обласному центрі Прикарпаття, пишуть Версії.

«Відкрию таємницю. Насправді, коли ми купуємо одяг і на ньому пише: «Made in Italy», «Made in Germany» чи зазначені інші країни, – то багато того одягу шиється в тому числі в місті Івано-Франківську. Зокрема, на «Позитроні» ми маємо «HRT TEXTILES ІВАНО-ФРАНКІВСЬК» – данський швейний цех з пошиття дитячого одягу відомих європейських брендів. Запрацювало на базі фурнітурного заводу італійське підприємство «Конфеціоні-роза»», – розповів міський голова.

Крім того, загалом за чотири останні роки реалізовано товарів і послуг:

– 2015 рік – 32,4 мільярда гривень;

– 2016 рік – 38,3 мільярда гривень;

– 2017 рік – 38,6 мільярда гривень;

– 2018 рік – 42,7 мільярда гривень.

Обсяг експорту за чотири роки склав 1 мільярд 30 мільйонів доларів США. В місті працює 27 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності. За чотири роки кількість зареєстрованих СПД збільшилася на 4 тисячі.

«Якщо в багатьох містах України є негативна тенденція, у нас вона позитивна», – відзначив мер.

В Івано-Франківську нараховується 144 малі підприємства на 10 тисяч населення. Це п’яте місце серед міст України.

«На жаль, за цим показником ми не перші, але ми не можемо конкурувати з такими містами, як Хмельницький чи Чернівці за рахунок того, що там дуже багато приватних підприємців, які працюють на ринках. Але цей показник є досить непоганим», – підмітив міський голова.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.