У Франківська борг у 1,5 мільярди гривень місту “світить” дефолт, а Марцінків ще бере кредит

Марцінків вже почав проситись на новий термін. Відповідь очевидна: НІ!

 

Про це розповідає громадський активіст, координатор та співорганізатор проєкту “Франківськ Який Треба Берегти” Юрій Козакевич, пише 0342.

“Марцінків каже, що Львів теж бере кредит 1.1млрд грн, але забуває сказати, що там є потужний аеропорт і стадіон, є 3+ млн туристів на рік, а це в 15 раз більше ніж в Франківську, а бюджет Львова і населення міста втричі більші за Франківськ. Є ще багато інших внутрішніх здорових процесів і індикаторів, які ні йому ні Франківську поки що і не світять”, говорить активіст.

В Франківську ж сукупний фінансовий борг перед українськими та іноземними банками вже перевищив 1.5 + млрд. грн. і росте далі. Як відомо за користування коштами потрібно сплачувати відсотки, а за невиконання зобов`язань перед банком нараховуються подвоєні відсотки, пені, штрафні санції.

Тому впродовж найближчих 4-ох років місто щороку і щомісяця буде віддавати майже половину коштів з бюджету розвитку тільки на погашення старих боргів.

Але чомусь про це Марцінків в прямих ефірах та Свобода на білбордах не роповідають мешканцям Івано-Франківська.

Марцінків та його команда давно зрозуміли, що людям потрібно “хліба та видовищ”, ось і піаряться в соцмережах, влаштовують День двору з цукерками, солодкою водичкою та музичним супроводом, але реально мешканцям не розповідають яка вартість тої бруківки, дитячого майданчика і за чиї коши це все зроблено.

“Дешева бруківка розлізиться в дворах, збитковий і неефективний громадський транспорт через розбиті дороги, численні дтп і відсутність інфраструктури за рік перетвориться на металобрухт, афера з недолугим мостом висмокче ще сотні мільйонів гривень і не принесе жодної користі місту, триває хаотична забудова міста через відсутність архітектурної і містобудівної стратегії, роздутий і неефективний штат муніципалітету, відсутність економічної стратегії міста і постійно збитковий бюджет – це системні провали і Свободи і Марцінківа, через які на місто чекає стагнація і ризик дефолту”, – додає Юрій.

Читайте також  Марцінків пообіцяв франківчанам 50 тисяч

“У Свободи і Марцінківа було 10 років в Франківську, щоб показати якісний результат. Натомість маємо фінансову, економічну, інфраструктурну, архітектурну і репутаційну кризу міста. Менш ніж за рік – нові вибори. замість того, щоб мріяти про ще один термін і влаштовувати фінішну феєрію популізму – Свободі і Марцінківу варто заспокоїтись, і підготувати справи до передачі наступній команді. Цей свободівський брєжнєвізм треба припиняти.
Франківськ – вартий кращого”, – впевнений громадский активіст.

Нагадаємо, що очільник Івано-Франківська повідомив, що держава систематично недодає грошей, тому місто бере кредит.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.