5 головних симптомів запалення легенів

Іноді звичайна застуда або вірусне захворювання може спровокувати пневмонію — одну з форм гострої респіраторної інфекції, що впливає на легені.

За даними медиків, розпізнати запалення легенів не завжди просто, адже симптоми хвороби можна легко сплутати з ознаками інших захворювань. У сезон застуд, ГРВІ, грипу та бронхіту важливо знати основні симптоми, які вказують на запалення легенів. Ні для кого не секрет, що однією з головних ознак пневмонії є висока температура і озноб, однак є ще кілька не таких очевидних ознак розвитку хвороби. Пропонуємо ознайомитися з рядом симптомів, які повинні насторожити і стати причиною походу до лікаря для виключення або підтвердження діагнозу «запалення легенів».

МОКРОТА З КРОВ’Ю

Тривалий кашель, під час якого з мокротою виділяється кров, є вірною ознакою того, що інфекція поширилася на легені.
ЗБІЛЬШЕННЯ ЧАСТОТИ СЕРЦЕВОГО РИТМУ

Прискорений пульс також є ознакою запалення легенів. Медики наголошують на тому, що поряд зі слабкістю, температурою і кашлем, прискорений серцевий ритм може сигналізувати про розвиток пневмонії.

БІЛЬ У ГРУДЯХ

Під час хвороби кашель зазвичай супроводжується неприємними відчуттями і болем у грудях. Однак, якщо навіть після нападу кашлю зберігаються больові відчуття в грудях — терміново зверніться до лікаря.

ПРИСТУПИ КАШЛЮ, ЯКІ НЕ ПРИНОСЯТЬ ПОЛЕГШЕННЯ

Всім нам відомо, що вологий кашель з відділенням мокротиння вважається сприятливим, так як допомагає очистити легені від слизу і інфекції. Однак важливо пам’ятати, що навіть мокрий кашель може говорити про наявність пневмонії. Зокрема, вологий виснажливий кашель, коли кожен новий напад не приносить полегшення, може сигналізувати про розвиток запалення легенів.

ПРОБЛЕМИ З ДИХАННЯМ

Ускладнене дихання вважається одним з найнебезпечніших симптомів пневмонії, так як в кров може перестати надходити достатня кількість кисню, що, в результаті може привести до головного болю, запаморочення і навіть непритомності.

Читайте також  На Франківщині зникла дитина (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.