Заспокійлива доза перед уроком: в українських школярів з’явилася нова небезпечна забава

В українських школах масово поширюється новий наркотичний препарат у вигляді таблеток – рецептурний медикамент Xanax. Фахівці кажуть, що спектр небезпечних препаратів, які поширюють у навчальних закладах, досить широкий.

Нерідко постачальниками стають самі школярі, – передає УНІАН.

Як розповів киянин Владислав Чернов, він виявив у свого 15-річного сина в пеналі кілька білих таблеток з принтом Хапах і почав розпитувати у нього про те, як вони до нього потрапили.

“Син розповів мені, що він купив таблетки у старшокласників за 150 грн. Мовляв, вони допомагають заспокоїться перед контрольними, і багато хто з його друзів їх приймає”, – поділився Чернов.

Психолог з питань залежно реабілітаційного центру “Сходи” Олександра Шеллер розповіла:

“Серед підлітків, наскільки мені відомо, зараз досить поширені схожі таблетки. На них латинськими літерами написано Xanax. Вважається, що це аналог, він також діє як заспокійливе. Але, як описують різні джерела, цей аналог вже може викликати відчуття ейфорії. І при тривалому прийомі має дуже важкий синдром відміни, тобто виникає “ломка”.

Крім того, за словами лікарів, вживання таких препаратів у ранньому віці може призвести до непоправних змін – порушення пам’яті, зміни характеру особистості й, головне, стати трампліном до вживання серйозніших речовин.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.