На Прикарпаття жінка продавала ліки в дитячому магазині (ФОТО)

Про це розповіла жінка, у дитини якої з’явилась алергічна реакція після вживання цих ліків:

НЕПРИЄМНИЙ ІНЦИДЕНТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Прочитайте цей пост, можливо комусь він збереже гроші, час та нерви! 29 жовтня зранку наш маленький Богданчик (4 рочки) заслаб, появились сопельки, боліло горличко. Поміряли температуру – 38.2. Ми викликали нашого дільничого педіатра, вона прописала йому жарознижуюче «Парацетамол для дітей» сироп. Я хотіла йти в аптеку, проте подруги порадили, чудову жіночку Оксану Кульбабу, власницю магазину «Модники та модниці» на Бельведерській, 35, буцімто «вона сама замовляє медикаменти з-за кордону, і продає їх у себе в магазині, хоч там і трохи дорожче, але ж закордонне якісніше». Я ще тоді подумала, що досить дивно продавати ліки в магазині іграшок і одягу, без дозволів, ліцензій… Але Богданчик дуже плакав і оскільки магазин «Модники та модниці» знаходиться поряд я вибігла туди.

Мене ввічливо зустріли, я пояснила ситуацію, і мені сказали, що «Парацетамолу» немає, проте «Нурофен» ще кращий. Я поцікавилась, чи мають дівчата освіту фармацевтів провізорів, коли так легко перепризначають рекомендовані лікарем ліки, в цей час зателефонував чоловік, сказав, що у дитини піднялась температура до 38.4. Думати не було коли, руки затряслись і я купила таки «Нурофен». Дома прийняли його, згідно рецензії (хоча рецензію потрібно було шукати в інтернеті, бо українською мовою її не було. На пачці взагалі усе писало німецькою, інструкція теж була німецькою.)

Якийсь час температура спала, а далі піднялась до 38.6, і з’явилося висипання на животику і ручках. Знову викликали лікаря, вона оглянула дитину і сказала, що це швидше за усе алергічна реакція! Так, як дитина від вчорашнього дня нічого не хотіла їсти, підозра впала на невідомо який «Нурофен», який псевдоспеціалісти порадили мені в магазині одягу «Модники та модниці». Декілька днів лікування, і наш Богданчик знову щасливий і усміхнений на радість нам. Проте я задумалась! Яким чином можливо, що некомпетентні люди прикриваючись лицемірною маскою турботи, продають нам невідомо що, банально просто прагнучи наживи!

Читайте також  Футболіст Андрій Ярмоленко перерахував 3 мільйони гривень українській армії

У магазину немає жодного дозвільного документу, жодної ліцензії, жодного сертифікату якості! Це все-одно що купляти петрушку в тітоньки на базарі. Але на базарі ви купляєте петрушку, від якої у вас може статись максимум шлунковий розлад, а тут вам продають ліки для дитини, дитяче харчування, не сертифіковані іграшки з бозна-якого маномеру! Хто, де, коли розфасовував те дитяче харчування, ті медикаменти? Який контроль воно усе пройшло? Не усе ж вимірюється грошима! Невже ті 160 грн. (в аптеках «Нурофен» коштує 82 грн.), вартують страждання дитини! У ситуації, що склалась була і моя вина: можливо ліки були прострочені, можливо закордонний препарат без україномовної рецензії ми не правильно переклали, можливо іноземний аналог не є добрим для наших діток, можливо я повинна була бути більш відповідальною мамою і таки піти в офіційну аптеку!

Та питання залишається і до тієї, хто бачучи наживу, лицемірно готовий «парити» нам що завгодно… Розумію, що в даній ситуації я мало що можу вдіяти! Майже місяць я думала, чи варто розповідати свою історію. Знайомі казали: «Галя, забудь, вона тебе з болотом змішає, це відома аферистка». Я запитувала, чи є якась адміністративна, карна відповідальність за такі дії, але усі розводили руками. Краще звертатись до офіційних аптек, де ліки пройшли хоч якусь сертифікацію, і держава гарантує їх безпеку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.