Вбивство бізнесмена в центрі Франківська: суд допитав свідка у справі Дерещука

Сьогодні, 29 листопада, в Івано-Франківському міському суді продовжили розглядати справу Михайла Дерещука, відомого, як “Дира”.

У суді допитали свідка Олександра Гладія, передає кореспондент Фіртки.

Свідок розповів, що бачить Дерещука перший раз. А з потерпілим Ігорем Гербіним тренувався у спортивному залі.

«Тренувалися в спортивному залі з Ігорем. Коли стався той випадок, ми займалися в іншому залі, бо наш був закритий. Після тренування роз’їхалися по роботах. Потім в офісі я побачив в Інтернеті новини про замах. Набрав Ігора Баб‘юка і порадив йому переглянути відео з телефону Ігоря, бо зрозумів, що був якийсь конфлікт», – говорить свідок.

Дерещук запитав свідка, чи він зідзвонювався з Гербіним, щоб зустрітися для походу в зал і запитав про відео, яке показував останній.

«Гербін показав відео, на якому вони робили зауваження якомусь чоловікові. Людина себе повела негарно щодо моєї знайомої, але я сказав йому, що це не моя справа. Я не знав, що це за людина на відео. Йшлося про якісь стосунки з жінкою. З Гербіним ми не товаришували, лише займалися в залі. Тому в якісь такі особисті справи я не влазив. Наскільки я знав, що дана жінка мала вам сплачувати якісь гроші. На відео було три людини – ви, Гербін і ще якийсь молодик. Гербін показав відео, я розумію, що участь в ньому приймав більше юнак. Він показав відео мені перед тренуванням, я його частково пам’ятаю, частково ні. Що це за юнак був – я не знаю», – розповів свідок.

Доповнюється..

Нагадаємо, у липні 2017 році в центрі Івано-Франківська розстріляли авто місцевого підприємця. Постріли були здійснені, коли підприємець сідав у авто по вулиці Шеремети, де знаходиться його магазин. У нього було випущено зі зброї приблизно 6-7 гільз. У авто перебував підприємець Ігор Гербін, якого із пораненням забрала швидка медична допомога.

Читайте також  Діставав людей з палаючих авто: українець став героєм, рятуючи учасників жахливої ДТП у Польщі

Згодом було встановлено, що стрілець Михайло Дерещук, відомий під прізвиськом “Дира”. Прокуратура кваліфікувала справу як замах на вбивство. І того ж дня підозрюваного затримали. Оперативники разом з патрульними затримали “стрілка” Дерещука на вулиці в селі Чукалівка, він разом з товаришем пересувався у таксі, а коли вийшов – його впіймали. В авто, яке покинув зловмисник, знайшли знаряддя злочину.

Мотивом для скоєння протиправних дій стала помста. За декілька днів до злочину між підозрюваним та потерпілим виник конфлікт. Потерпілий під час словесної перепалки наніс тілесні ушкодження зловмиснику.

У серпні Дерещуку обирали запобіжний захід. З того часу і почалася судова тяганина, а самого підозрюваного взяли під варту.

9 серпня у лікарні помер Ігор Гербін. Потерпілий внаслідок стрілянини переніс кілька операцій, проте врятувати життя так і не вдалось. На наступному судовому засіданні Дерещук заявив, зачитавши з аркуша паперу, що не визнає вину. Мовляв, він не мав наміру вбивати Гербіна. Крім того, він запевняв, що його незаконно утримують в СІЗО.

На наступному суді Дерещук вказував на те, що у нього є захворювання, які необхідно лікувати у лікарні. Та просив змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт з 21 год до 6 ранку. Крім того суддя Зеленко зверталася до захисників Дерещука, аби вони надавали йому належну правову допомогу, мовляв, суд не в стані на кожному засіданні роз’яснювати Дерещуку законодавство.

Пізніше суд приступив до допиту потерпілих. Зокрема, донька вбитого Інна Гербін просить максимального покарання для Дерещука. Дружина Гербіна заявила, що вимагає також один мільйон відшкодування моральної шкоди.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.