“Загорнули в чорні мішки і спустили на ношах”: жахлива смерть українських альпіністів у Словаччині. Від кадрів стає не по собі

Трагедія сталася 28 листопада в Словаччині з двома альпіністами в масиві Ломніцький Штіт.

 

Група українських альпіністів з 11 чоловік вирушили в експедицію на Високі Татри, коли у другій половині 28 листопада повідомили на екстрену лінію про загибель двох скелелазів.

“Дві групи співробітників пожежної бригади разом з рятувальниками покинули район Високих Татр. Від станції “Štart” вони продовжили рух по канатній дорозі і далі по землі… В районі була погана видимість і йшов сніг, – наголошується в повідомленні служби.

Перша рятувальна група після прибуття виявила тіла двох людей без ознак життя. Рятувальники загорнули загиблих у чорні мішки, зв’язали і спустили на ношах.

“Їхні тіла доправили в Skalnaté pleso і звідти в морг в Новому Смоковці, де їх передали співробітникам поліції”, – додали на сайті служби.

Варто зазначити, загиблими виявилися 67-річний інструктор Володимир Михалко і 30-річна альпіністка Ірина Скрилева. Альпіністи загинули при спуску з гори, висота якої становить 2522 метрів.

Раніше було відомо, в Карпатах на території «Буковеля» сталася НП з відпочиваючими. Під час роуп-джампінгу обірвалося головна мотузка. В результаті 21-річна дівчина та 26-річний хлопець з Львівщини полетіли вниз на пішохідну доріжку. Туристи отримали численні травми і їх терміново доставили в лікарню в Яремче. Пізніше стало відомо, що стан обох стабілізувався.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.