Мешканці ДНР: ми живемо гірше ніж у КНДР

razruha-v-dnr-600x320

Нещодавно німецькі журналісти розпочали серію репортажів з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, де вони спілкуються з місцевими мешканцями про їхнє життя, думки та побут.

Одним з перших про життя в так званій «ДНР» розказав 40-річний мешканець Донецька, який представився Василем. За його словами, життя на окупованій території все більше нагадує йому КНДР. Каже, що їх змушують ледь не маршами ходити і говорити, як у них все добре.

«Нам доводиться говорити, як ми любимо нашого лідера Олександра Захараста. На кожному куточку його бридка пика», – каже пан Василь.

Батьки Василя, “працюють на держслужбі і практично нічого там не заробляють. Зате їх регулярно змушують ходити на демонстрації і протестувати проти України, за Рашку.” “Якщо вони відмовляться піти, їх викинуть з цієї роботи”, – стверджує житель тимчасово окупованої території.

Чоловік скаржиться, що через численні військові об’єкти у місті неможливо нормально проїхати. Та найгірше, каже чоловік, це постійно боятися за своїх рідних та близьких.

«У мене немає можливості висловити свою думку, бо в той же момент мною займеться міністерство держбезпеки. Це щось на кшткал радянського КДБ», – розповідає чоловік.

Та це не єдині ознаки схожості «ДНР» з КНДР. Заробляти хоча б мінімальну зарплату на окупованих територіях стало вкрай важко і це надзвичайно серйозна проблема.

До прикладу, на ще діючих підприємствах Горлівки пропонуть зарплату в 3-4 тисячі російських рублів що становить близько 1370 грн (нереально мізерна зарплата як для підприємства). При цьому прожитковий мінімум і мінімальна зарплата в Україні становлять 1450 грн.

Лікарю-терапевту в Горлівці пропонують зарплату в 3244 руб., продавцеві – 3,5 тис., вихователю – 4388. Найвищий оклад – у кінолога (12,6 тис. руб.).

Читайте також  Український священик замepз з дітьми, виконуючи свій обов’язок милосердя

Натомість, лідери бойовиків в цей час живуть у справжній розкоші – на «віджатих» у бізнесменів та високопосадовців віллах та заробляють мільйони на контрабанді навіть тієї ж гуманітарної допомоги.

Розруха продовжується процвітати, соціально-економічна катастрофа наступає на п’яти.

За матеріалами: http://ua.korrespondent.net, http://inopressa.ru

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: