В Івано-Франківську ще 45 працівників Служби судової охорони склали присягу (ФОТО)

В Івано-Франківську 45 працівників Служби судової охорони, серед яких і 15 жінок, склали присягу на вірність українському народові.

Про це інформує кореспондент Фіртки.

Присягали новоспечені судові охоронці біля будинку правосуддя.

Як зазначив начальник Територіального управління Служби судової охорони в Івано-Франківській області полковник Андрій Маланій, до кінця року служба візьме під охорону усі суди в місті.

“До липня 2020 року усі суди в області мають бути взяті під охорону, – каже Маланій. – До обов’язків належить: охорона громадського порядку у приміщення суду, державний захист працівників суду, охорона суду і так далі. Громадянин, якому виповнилося 18 років, може подати заяву і пройти відбір. Для цього необхідно пройти співбесіду, скласти екзамен з фізпідготовки та вирішити ситуативні завдання”.

Привітати гвардійців зі святом прийшли представники місцевої влади, духовенство та, звичайно, родичі молодих захисників.

“Я перейшов працювати з поліції області. Це щось нове у правоохоронній діяльності, служба має хороші перспективи. Від нас вимагається вища освіта, хороша фізпідготовка, бажання рости і розвиватися. Нестиму службу у центральному управлінні”, – розповів працівник ССО Володимир Левченко.

Загалом у Службі судової охорони Прикарпаття працюватиме 300 осіб.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.