Time помістив Зеленського на обкладинку: чим президент України вразив США

Главу держави назвали спійманим в пастку між Путіним і Трампом

Журнал Time помістив на обкладинку свого випуску, який вийде 16 грудня, фото президента України Володимира Зеленського з заголовком: “Людина посередині. Український президент Володимир Зеленський спійманий в пастку між Путіним і Трампом”.

Анонс інтерв’ю вийшов кілька днів тому. OBOZREVATEL пропонує згадати про головні тези, що прозвучали в ньому.

Президент стежив за ходом справи про імпічмент Трампа, був в курсі пред’явлених йому звинувачень. Зокрема, про те, що нібито президент США чинив на нього тиск, вимагаючи розслідування відносно сина його головного опонента на виборах 2020 року – Джо Байдена, в обмін на військову допомогу Україні. Зеленський в черговий раз відкинув звинувачення в неформальній угоді “послуга за послугу”.

“Я ніколи не розмовляв з президентом Трампом з позиції “послуга за послугу. Це не моє. Я не хочу, щоб ми виглядали як жебраки. Але ми на війні. Якщо ви є нашим стратегічним партнером, ви не можете нічого блокувати для нас. Я думаю, що це просто справедливо. Це не “послуга за послугу”.

Коли Зеленського запитали, чи довіряє він Путіну, той відповів: “Я взагалі нікому не довіряю. Політика – не точна наука. Ось чому в школі я любив математику. Ніхто не заслуговує на довіру. Просто у кожного є свої інтереси”.

З приводу майбутнього нормандського саміту Зеленський зауважив, що на попередні нормандські зустрічі учасники приходили без очікувань, що щось станеться. З приводу зустрічі 9 грудня президент України також висловився досить песимістично.

У той же час Зеленський підкреслив: “Я б ніколи не хотів, щоб Україна була місцем на карті, на шахівниці великих світових гравців, щоб хтось міг кинути нас, використовувати нас як прикриття, як частину якоїсь угоди”.

Читайте також  Чоловік сфотографував образ Ісуса в небі. Неймовірно!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.