Прототип марсіанського корабля Starship Mk1 від SpaceX вибухнув під час випробувань: відео

Компанія SpaceX провела випробування прототипу корабля Starship Mk1, який планують використовувати для колонізації Марсу. Тестування відбувалось на полігоні в Бока-Чіка на півдні Техасу і завершилось випробовування вибухом прототипу.

Як передає сайт NASA, прототип проходив стандартний тест, який перевірити, чи витримає він екстремально холодні температури (з якими він може зіштовхнутись під час реальної місії).

Під час експерименту трапився вибух – верхня частина корабля відокремилася і зробила некерований політ, піднявшись на висоту близько 150 метрів. При цьому, ніхто із команди не потраждав.

Постраждалих в результаті аварії немає.

Що кажуть у SpaceX
У Маска вже виступили із заявою з цього приводу. Там повідомили, що результат був несподіваний.

“Метою тесту було максимальне підвищення тиску в системах, тому результат не був повністю несподіваним. Потерпілих не було, і це не був серйозний удар для нас”, – кажуть в компанії.

Відреагував на новину і CEO SpaceX Ілон Маск. Він сказав, що це ніяким чином не вплине на подальші тестування Starship. При цьому він наголосив, що Mk1 був лише зразком, а дизайн польотного апарату буде іншим.

Наразі Starship готує другий прототип Starship (Mk2), який має виконати суборбітальний політ слідом за Mk1. У першій половині 2020 року наступний прототип Mk3 або Mk4 відправиться в перший орбітальний політ.

Starship Mk1 від SpaceX вибухнув під час випробувань: відео

Що відомо про марсіанську місію Маска?SpaceX планує розробити проект, що дасть змогу перевозити людей та вантажі на Марс і назад. Розробляють навіть будинки для Марсу, в яких мають жити люди. В далекій перспективі, на Марс можна перенести виробництва, а також видобувати там корисні копалини. За задумом Маска, першу таку місію на Червону планету мають запустити вже у 2025 році.

Читайте також  У Калуші ледь не згорів "Дім Сірка". Волонтери просять про допомогу (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.