Повернулася у вогонь, бо сама була мамою: історія загиблої викладачки під час пожежі в одеському коледжі шокувала українців (фото)

У ніч, коли горів коледж, її молодшому сину Володі снився сон. У ЗМІ розповіли трагічні деталі про викладачку коледжу в Одесі, яка загинула під час пожежі у будівлі.

Про це інформує “Оглядач”.

Жінка поверталася у вогонь за своїми студентами, бо сама була мамою двох дітей.

Анна Бортюк важалася однією з 15-ти безвісти зниклих. Її чоловік – пожежник – був присутній під час пошуків і бачив, як тіло дружини діставали з-під уламків.

У 44-річної викладачки коледжу економіки, права та ресторанно-готельного бізнесу Анни Бортюк залишилася сім’я – дорослі син і донька, літні батьки і чоловік.

Її чоловік, Микола, працює в ГУ з надзвичайних ситуацій Одеської області. Він багато років був рятувальником, а останнім часом працює в управлінні. “Але коли пожежники отримали виклик з коледжу, то вони подзвонили Миколі і сказали, що їдуть гасити пожежу туди, де працює його Аня. Звісно, він кинувся туди”, – розповідає один зі знайомих сім’ї.

На дзвінки дружина не відповідала. Дочка Олександра постійно набирала маму по телефону, хвилин 15-20 ще виклик ішов, а потім зв’язок обірвався. Хоча Анна ніколи не брала з собою телефон на пари, можливо і цього разу вона залишила його в учительській.

Студенти розповідали, що Анна Бортюк виводила дітей з охопленої вогнем будівлі, потім знову поверталася туди і знову виводила. “Ймовірно, тому що вона сама мама двох дітей. А ще її чоловік працював рятувальником, вона знала, що потрібно робити. Він весь час їй казав: “Аню, якщо буде пожежа, біжи нагору. Коли конструкції руйнуватимуться, тебе хоч не завалить”. Її першою і знайшли, бо вона була нагорі. Її тіло не було обгоріле, а лише вкрите сажею, а носом ішла кров. Вона задихнулася”, – каже її знайома.

Читайте також  Гривня обійшла всі валюти світу, навіть долар не встояв: заслужене перше місце

У ніч, коли горів коледж, її молодшому сину Володі снився сон. У нього проблеми зі здоров’ям, слабке серце. “Уві сні Анна сказала йому, щоб він на похорон не приходив, бо йому не можна нервуватися, він цього не витримає. Спочатку думали, що це добрий знак і Анна жива. Але потім надія зникла. Аня навіть звідти потурбувалася про сина”, – розповідає знайома.

Анна Бортюк багато років працювала у цьому коледжі, викладала вищу інформатику. Знайомі кажуть, що викладання було її улюбленою справою. “Вона всю себе віддавала роботі. До неї постійно приходили додому учні, вже ніби й часу немає, але все одно діти йдуть. Бо вона чудово знала свій предмет, була доброю і чуйною, ніколи не скандалила. У інших б уже нерви не витримали від такого графіка, а їй подобалося”, – розповідає викладач цього коледжу.

Її друзі впевнені, що Анна не могла вчинити інакше, знала, що може вже й не повернутися, але все одно пішла рятувати дітей. Тіло Анни витягли з-під завалів на очах у чоловіка, він її впізнав. Жінка була першою, кого вдалося дістати звідти. Прощання з нею відбудеться в суботу, об 11.00 год.

Нагадаємо, В Одесі знайшли тіло другої жервти жахливої пожежі в коледжі. Жінка була викладачкою. Їй було 43 роки.

Як писав “Вголос”, в Одеському коледжі спалахнула пожежа. Займання виникло на 3-му поверсі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу близько 10.00.

Зазначається, що ймовірною причиною пожежі в Одеському коледжі є стара проводка. Проводку не міняли з 1966 року. Кількість потерпілих у результаті пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу зросла до 25 осіб.

Читайте також  “Тіло рятувальники шукали вже 10 днів”: Знайшли хлопчика, який провалився під лід

Також нещодавно співробітники ДСНС виявили перше тіло під завалами. Знайшли жінку без ознак життя.

Згодом на зв’язок вийшла жінка, яку вважали зниклою через пожежу в Одеському коледжі.

ЗМІ також розповіли моторошну історію сім’ї з Одеси, яка в пожежі у коледжі втратила сина.

У мережі також показали знімок 17-річної студентки Ксенії Бабенко, яка, щоб врятуватись від пожежі в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, вистрибнула з вікна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.