Чому секс взимку кращий, ніж влітку: названо шість причин

Секс корисний завжди, але взимку — особливо. Адже інтимні стосунки здатні підтримати імунітет, який падає в холодну пору року.

Близькість хороша в будь-яку погоду. Але в холод вона дійсно зігріває, лікує і рятує від поганого настрою. Експерти назвали шість причин, чому секс взимку кращий, ніж влітку, передає Lifehacker.

1. Ви довше обіймаєтеся Секс в 30‑градусну спеку може бути важкий і неприємний. Адже він супроводжується підвищеним потовиділенням і додатковим навантаженням на серцево‑судинну систему. В таких умовах мало хто здатний на тривалі любовні ігри. Та й після оргазму не хочеться обіймів, а скоріше охолодитися в душі. Взимку можна не турбуватися про те, що ваше тіло стане липким. Близький контакт не дратує, а зігріває. Ви із задоволенням обіймаєтесь після сексу, і в результаті виділяється гормон любові — окситоцин.

2. У чоловіків підвищується рівень тестостерону Дослідники ізраїльського Університету імені Бен‑Гуріона виявили, що рівень тестостерону у чоловіків падає влітку, досягаючи мінімуму в серпні. А от починаючи з жовтня, кількість чоловічого гормону і разом з ним якість сперми зростають, і пік припадає на грудень.

3. Жіноче тіло здається більш привабливим Такого висновку дійшли вчені з Великобританії. Кожні три місяці вони показували групі чоловіків фото дівчат. На одних були тільки обличчя, на інших пропонувалося помилуватися тілами в купальниках. Ставлення до перших залишилося незмінним протягом року. А ось знімки напівоголених моделей викликали більше захоплень взимку. Експерти пояснюють результати тим, що взимку ми рідко бачимо неодягнене тіло і тому більш чуйно реагуємо на оголеність. Влітку мозок пересичений виглядом людей в мінімумі одягу і вже мляво відповідає на подібні подразники.

Читайте також  Взимку на Франківщині очікують пів мільйона переселенців, - Верещук

4. Дівчата частіше займаються сексом у шкарпетках Здавалося б, який зв’язок між шкарпетками і задоволенням від сексу? А віна є! Його виявили в Гронінгенському університеті — найстарішому і одному з найпрестижніших вишів Нідерландів. Голландські вчені з’ясували, що теплі шкарпетки на 30% підвищують шанси жінок отримати оргазм.

5. Інтим приносить ще більше користі здоров’ю Секс корисний завжди, але взимку — особливо. Адже інтимні стосунки здатні підтримати імунітет, який падає в холодну пору року. Дослідження показують, що у пар, які бувають близькі один‑два рази на тиждень, рівень імуноглобуліну А (IgA) в слині значно вищий, ніж у тих, хто займається сексом рідше.

6. В холод близькість рятує від депресії Влітку ми і без сексу почуваємося бадьорими і задоволеними життям. А все тому, що сонячне світло підштовхує мозок до вироблення серотоніну — гормону радості, який відповідає за стабільно гарний настрій. Його рівень падає зі зменшенням світлового дня, і в результаті ми почуваємося самотніми і пригніченими.

На щастя, оргазм є одним з найбільш ефективних натуральних способів запустити вироблення серотоніну. Взимку це актуально як ніколи.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.