ДАБІ: Експлуатація приміщень Будинку профспілок в центрі Києва під кафе — незаконна

Державна архітектурно-будівельна інспекція України та її департамент у м. Києві не реєстрували жодних документів на реконструкцію приміщень Будинку профспілок під кафе. Тому сьогодні даний об’єкт експлуатується незаконно.

1000180538__large

Згідно з чинним законодавством, Держархбудінспекція може здійснити позапланову перевірку об’єкта тільки на підставі письмового звернення фізичних, юридичних осіб, громадських організацій, депутатів усіх рівнів. Станом на сьогодні жодних звернень – ні від народних депутатів, ні від КМДА, ні від громадян – не надходило, пишуть ”Вікна” з посиланням на прес-службу відомства.

Як тільки надійде відповідне звернення, Департамент ДАБІ у м. Києві негайно розпочне перевірку правомірності облаштування закладу громадського харчування в столичному Будинку профспілок.
Під час перевірки об’єкту Держархбудінспекція з’ясує на підставі яких договірних документів, зокрема, договорів оренди приміщення, відбулося розміщення закладу громадського харчування в Будинку профспілок.

За результатами перевірки ДАБІ визначить міру відповідальності замовника реконструкції за порушення містобудівних норм, стандартів та правил і притягне його до відповідальності.

Нагадаємо, у Будинку профспілок на Майдані відкрили ресторан російської мережі. Як з’ясувалося, у закладу немає дозволу на розміщення зовнішньої реклами, тобто на вивіску, яку демонтували.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: