Художниця заявила, що у неї викрали картину після виставки у Верховній Раді

Українська художниця Ольга Бартиш заявила, що у неї викрали картину вартістю 2 тисячі доларів після виставки у Верховній Раді.

У соцмережі Ольга Бартиш написала:

«У червні я мала виставку у Верховній Раді, чому дуже була рада. Експозиція моїх квіткових картин красувалася не тиждень, як зазвичай буває, а два — якось вписалися ті картини в стіни під куполом, що вирішили там ще залишити. А потім мені «пощастило» познайомитися з власницею (вона ж продавець) місцевого сувенірного магазину, в будівлі по вулиці Садовій 3а. Це Комітети, які відносяться до Верховної Ради. Звуть її Анна Сак».

https://www.facebook.com/shytrab/posts/3085594331467920

Як розповіла мисткиня у коментарі hromadske, Анна Сак запропонувала їй залишити вісім картин у її магазині під продаж, на що вона погодилась.

Одну з картин — «Волошки» — продали, а кошти художниці так і не повернули. Картина коштувала 2000 доларів, а продали її зі знижкою за 1900.

Після цього підприємиця Анна Сак нібито постійно обіцяла розрахуватися з майстринею пізніше, а потім просто перестала виходити на контакт.

Решту картин художниця забрала з магазину. Бартиш додала, що не зверталася до поліції, оскільки «не вірить у те, що це дасть результат».

За словами Бартиш, домовленості між покупцем були усні, а далі вони спілкувалися у форматі online, у вересні Сак заблокувала їй на телефоні й у Viber, проігнорувавши погрози судом.

Водночас, жодного письмового договору між Бартиш та Кас не було. Бартиш додала:

«Моя помилка у тому, що ми не підписали жодного договору, оскільки це було після виставки, я така вся натхненна і щаслива… Пішла до неї в магазин, і ми з нею гарно так поспілкувалися».

Читайте також  В Україні почало діяти нове карантинне зонування: “червона зона” збільшилася

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.