Як правильно протидіяти ПРОРАШИСТСЬКИМ ТРОЛЯМ! (ВІДЕО)

Понад півтори тисячі фейків за останні десять місяців, починаючи з жовтня 2015 року, розповсюдили прокремлівські засоби масової інформації.

Якщо бути зовсім точними, то експерти спеціальної робочої групи при Європейській службі зовнішніх справ зареєстрували 1649 випадків дезінформації, повідомляє одне з джерел.

При цьому неправдиві або й відверто брехливі повідомлення розповсюджувалися вісімнадцятьма мовами світу. Найбільше дезінформації, 936 матеріалів, були створені російською для мешканців країн Балтії та Кавказу, України та Білорусі. Експерти робочої групи наголосили, що рашистська прокремлівська кампанія дезінформації також спрямована на російськомовні меншини в багатьох країнах далеко за межами кордонів мордору.

Англійською мовою поширювалися 173 повідомлення зі спотвореною інформацією. За словами експертів, окрім відомих англомовних проросійських ЗМІ на кшталт «Russia Today» чи «Sputnik» існує чимало невеликих сайтів та блогів, роль яких в кампанії дезінформації не варто применшувати.

Також, багато ЗМІ вже неодноразово писали про нашестя російських тролів на українські та західні інформаційні ресурси. Армія оплачуваних ботів залишає коментарі на сайтах великих європейських і американських видань, сперечається на форумах, а також масово проникає в професійні спільноти на кшталт всесвітньо відомої мережі «Лінкедін» (LinkedIn), яка використовується для обміну професійними резюме і вакансіями багатьма, в тому числі, деякими урядовими організаціями.

Крім великої кількості дезінформації, наклепів та образ опонентів, тролі використовують прийом, вже давно відомий російським і українським користувачам Інтернету. Посилаючи величезна кількість скарг на той чи інший аккаунт, вони домагаються його блокування. Відповідні служби з блокування користувачів, які порушують правила спільноти, найчастіше працюють автоматично, в залежності від кількості «доповідей», чим активно користуються російські тролі. Однак, мабуть, вперше за весь цей час подібної атаки зазнали американці, більш того, дуже поважні експерти, державні службовці та навіть ветерани спецслужб.

Читайте також  В Калуші наркомани познущались над безпритульними собаками. ФОТО 18+

Так, буквально днями в співтоваристві професійних знайомств «Лінкедін» було видалено кілька акаунтів людей, які ризикнули вступити в полеміку з пропутінськими коментаторами. Серед «жертв» мережевої атаки виявилися ветеран армії США Ерік Таллант (Eric Tallant), відставний старший співробітник ЦРУ Чарльз Левен (Charles Leven) і Нью-Йоркський юрист Джеймс Бергер (James Berger). Всім трьом прийшло повідомлення про блокування їх профілів у зв’язку з «неодноразовим розміщенням небажаного контенту, а також використанням сайту для утиску інших членів спільноти».

«Я ніколи не посилав кому-небудь спам або небажані повідомлення. Я всього лише залишав коментарі в дискусіях, які починали тролі, але при цьому ніколи не розміщував неправдиву або недоречну інформацію. Максимум, що я міг допустити – це випадкове грубе слово, але я підозрюю, що істина відштовхує тролів набагато більше, ніж це. Проте, я поклявся свого часу «підтримувати і захищати Конституцію Сполучених Штатів проти всіх ворогів, зовнішніх і внутрішніх», чому я і продовжую дотримуватися», – заявив Джейсон.

Юрист Джеймс Бергер вже протягом трьох років спостерігає активність російських тролів в американських соціальних мережах, і багато разів стикався зі скаргами користувачів на атаки оплачуваних Кремлем спамерських пошукових роботів.

«Основні цілі російських агентів і прихильників Путлера – це дезінформація, руйнування ваших аргументів або особистісних характеристик, і відволікання уваги, простіше кажучи, інформаційна війна», – упевнений він.

Таким чином, час режим Мордору веде активну війну на просторах всесвітньої мережі Інтернет.

Важливо знати як протистояти цьому впливу!

За матеріалами:

http://www.dw.com, http://znaj.ua, http://7days.us, http://newsonline24.com.ua.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: