Створили штучні нервові клітини, їх застосують до людей

Винайшли штучні нервові клітини, які з цілковитою точністю імітують рухи справжніх нервових клітин. Відкриття вчених планують застосовувати в лікуванні людей.

Вчені з Університету Бата (Англія), про яких пише ВВС, створили штучні нервові клітини, які планують використовувати для лікування людей.

Крихітні чіпи поводять себе як справжні нервові клітини.

Як створювали чіпи
Для створення штучних клітин науковці використовували знання з математики, обчислення та дизайну чіпів, аби точно відтворити передачу нервовими клітинами імпульсів зі всього тіла до мозку.

Нам вдалося перенести електричні властивості клітин мозку на синтетичні схеми, виготовлені з кремнію, – зазначили вчені.

Вони відтворили два типи нейронів: нервові клітини з гіпокампа – частини мозку, які відповідають за пам’ять та клітини, які беруть участь у контролі дихання.

Дослідники зацікавлені у відтворенні нервових клітин через ймовірний потенціал для лікування захворювань, при яких нейрони дегенерують та відмирають.

Вчені також вважають, що в майбутньому штучні нервові клітини можна буде використовувати для лікування хвороби Альцгеймера чи серцевої недостатності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.