Науковці передбачають дуже важку епідемію грипу цієї зими

Американські експерти з охорони здоров’я передбачили, що сезонна епідемія грипу взимку 2019-2020 років може виявитися дуже важкою в порівнянні з іншими спалахами інфекції за останні 15 років. На це вказує те, що широке поширення вірусів певних штамів почалося раніше, ніж звичайно на кілька місяців.

Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.

За словами фахівців, ті типи вірусів грипу, що викликають інфекції в березні-квітні, в даний час заражають людей в південних штатах США. Цей різновид інфекції не становить серйозної небезпеки для людей похилого віку, на яких зазвичай доводиться велика частка смертей, проте несе загрозу для здоров’я дітей і людей молодше 50 років.

У країні вже зареєстровано 1,7 мільйона випадків захворювання на грип, 16 тисяч людей було госпіталізовано, а число смертей досягло 900. Серед симптомів захворювання: лихоманка, блювота і діарея. Попередній сезон грипу, який був помірним, хоча і тривалим, закінчився 49 тисячами смертей і 590 тисячами випадків госпіталізації. У 2017-2018 роках епідемія грипу була більш смертоносної і забрала життя 61 тисячі людей.

Існує ймовірність, що сезон грипу досягне свого піку в цьому місяці, що було б незвичайно рано. Сезон грипу зазвичай не досягає апогею до лютого. За словами фахівців, це може бути передвісником дуже поганий епідеміологічної ситуації.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.