Карбування монет та “Сад зимових фігур”: як у Франківську святкуватимуть Андрея

Сьогодні, 10 грудня, під час оперативної наради у міського голови Руслана Марцінківа говорили про святкові заходи на відзначення свята Андрея та відкриття новорічних ялинок.

Загалом заплановано 16 заходів. У школах міста проведуть Андріївські вечорниці, пише Фіртка.

Впродовж 13-19 грудня щодня о 15 год проводитимуть майстер-класи з виготовлення ляльок-мотанок. Урочисте відкриття ялинки 13 грудня о 18 год.

Організатори обіцяють святкове театралізоване дійство та частування чаєм. Крім того 18-19 грудня проходитимуть відкриття ялинок у мікрорайонах міста та у селах Черніїв і Підлужжя.

Крім того з 13 по 19 грудня на Вічевому майдані можна буде викарбувати сувенірні новорічно-різдвяні монети. Також для містян та гостей підготували локацію “Санчата святого Миколая”.

Локація функціонуватиме з 13 грудня по 13 січня. У сквері Руської трійці 13 грудня о 15 год відкриють дитячу локацію “Сад зимових фігур”, які готують школи міста. 2 750 дітей з пільгових категорій отримають солодкі подарунки.

18 грудня на площі Франка о 16.30 планують встановлення рекорду України. Проте виникла проблема. Як пояснили в управлінні освіти, раніше планувалось встановити рекорд з виконанням 2020 дітьми пісні про святого Миколая. Проте виявилось, що такий рекорд уже є.

“Нас у цьому уже випередила співачка Руслана. Тому вирішили готувати рекорд з найбільшої кількості дітей з увімкненими ліхтариками”, – зазначили в управлінні.

22 січня о 14 год пройде загальношкільна Розколяда. Поки планують долучити фрагменти англійською та польською мовою. 26 січня о 17 год відбудеться екологічний фестиваль, на якому за уривок з віншування даруватимуть екоторбинки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.