У синьому “чоловічому” костюмі”: Перша леді України знову підкорила всіх своїм неперевершеним стилем. Їй дуже личить!

Перша леді України Олена Зеленська ініціює приєднання України до “Партнерства Біарріц” з утвердження гендерної рівності. Дружина президента анонсувала приєднання у промові на третьому Українському жіночому конгресі.

Про це стало відомо завдяки публікації фото з зустрічі Українського жіночого конгресу на сайті президента.

“Неможливо бути у світовому контексті й не приділяти гідної уваги та не робити конкретних кроків у сфері гендерної рівності”, – сказала дружина Президента.

Перша леді вийшла на сцену у стриманому темно-синьому костюмі і закликала до покращення становища жінок в українському суспільстві. Волосся Олени Зеленської було акуратно закладено, як і годиться у діловому стилі.

“Це вагомі кроки. Проте нам є чого прагнути. Ми – європейська держава, котра зважає на принципи рівності та вважає їх своєю цінністю. І сьогодні я хочу ініціювати приєднання України до “Партнерства Біарріц” з утвердження гендерної рівності, яке дасть змогу мобілізувати та об’єднати наші зусилля довкола ідей рівних можливостей”, – зазначила Олена Зеленська.

View this post on Instagram

Мені пощастило працювати в чоловічому колективі впродовж усього життя, але ніколи не відчувати на собі теми нерівності. Справді пощастило, бо в Україні є багато жінок, які стикаються з дискримінацією щодня. І в роботі, і в житті. Сьогодні виступала на Українському жіночому конгресі, який є публічною платформою з формування гендерної політики в країні. Говорили про важливе. В Україні є позитивні гендерні зрушення. Жінок в українській політиці стає помітно більше, а пріоритет гендерної рівності визнано на урядовому рівні. Нам офіційно дозволено мати низку професій, зокрема у сфері безпеки та оборони, які донедавна були під забороною. Запрацювало національне законодавство з протидії домашньому насильству. Вагомі результати, яких все ж недостатньо. Наступний крок – приєднання України до «Партнерства Біарріц», яке започатковане лідерами країн Групи семи та дасть змогу мобілізувати й об’єднати наші зусилля довкола ідей рівних можливостей. Попереду ще багато роботи щодо посилення протидії насильству, забезпечення доступу до інклюзивної та якісної охорони здоров’я й освіти, розширення економічних можливостей жінок і забезпечення їхньої повноцінної участі у політичному та громадському житті. Тож разом із командою працюватимемо над дотриманням і втіленням положень «Партнерства Біарріц» в Україні. Адже ми всі варті поваги.

A post shared by Olena Zelenska (@olenazelenska_official) on

Наслідуючи приклад країн, які вже є учасниками “Партнерства Біарріц”, перша леді закликала повноцінно впроваджувати головні принципи в Україні.

“Партнерство Біарріц” було започатковане лідерами країн Групи семи (G7) на саміті в м. Біарріці (Франція) 25 серпня 2019 року під головуванням Президента Французької Республіки Еммануеля Макрона. Мета ініціативи – посилити відповідальність “Великої сімки” та консолідувати зусилля інших держав щодо досягнення гендерної рівності.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.