Львівські медики рятували життя під час псевдотеракту

Вибух у житловому будинку, кілька десятків потерпілих і одне приймальне відділення. За такою легендою відбулися навчання для львівських лікарів. За декілька годин вони мали поставити діагнози десяткам пацієнтів і не втратити голову у загальній паніці.

У цей день у лікарів є лише одне завдання: врятувати усім життя. Львівські медики розбилися на групи. Для 24 лікарів це такий собі “іспит”, а перед цим був тиждень теорії та практики. Зараз мають не панікувати, а холоднокровно й правильно провести тріаж.

“Вибрати тих людей, кого ми зможемо зараз врятувати. Якщо ми сконцентруємося на найважчому чи на найлегшому чи який багато кричить, ми не врятуємо найбільшу кількість пацієнтів”, – пояснив інструктор Денис Годлевський.

Їм створили екстрені умови. Усе справді неначе після теракту. В імпровізованій лікарні не вистачає ресурсів, час від часу через перенавантаження зникає світло, хворих лише більшає і це ще не все.

Громадська організація “Захист патріотів” такі курси проводить четвертий рік поспіль. Спершу курси були для тих медиків, які працюють на лінії вогню. А згодом зрозуміли: такого досвіду не вистачає і цивільним лікарям. Їх хочуть навчити найважливішому – працювати у команді.

Так воно було роками в українській медицині, вони в окремих ділянках працюють окремо. Скажімо, привозять пацієнта, приходить нейрохірург, і дивиться на голову, на спину, на голову, все окей і відходить,
– пояснила співзасновниця курсу “Підтримка життя під час травми” Уляна Супрун.

Організатори кажуть, що медики працювали злагоджено. Такий досвід допоможе їм краще давати собі раду в екстремальних ситуаціях і залишатись сконцентрованими під час паніки навколо.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.