“Не справився, то втопився”: Марцінків пропонує керівникам медзакладів написати заяви на звільнення

Сьогодні, 12 грудня, в Івано-Франківську відбулось засідання виконавчого комітету. Під час нього обговорили роботу місцевих медичних закладів у 2020 році. Зокрема члени виконкому винесли на сесію міськради питання про затвердження фінансових планів комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я.

Начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко пояснила, що наступного року комунальні некомерційні підприємства, тобто медичні заклади, фінансуватимуться не з міського бюджету. За її словами, це викликає стурбованість, адже коштів лікарням може не вистачати.

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків наголосив, що це ніби кинути лікарні у воду – хто триматиме голову над водою, буде жити, інші втопляться.

«Нехай керівники напишуть заяви на звільнення, але без дат, про те, що вони беруть відповідальність за фінансово-господарську ситуацію. Кожен має зрозуміти, що він несе відповідальність за проведення цієї реформи. Не буде так, що вони прибіжать і скажуть «дайте 20 чи 50 мільйонів гривень». Вони відповідатимуть. Не справився, то втопився», – сказав Марцінків.

Він зазначив, що протягом наступного року треба буде дуже дивитися за роботою всіх медичних установ. Якщо у них щось не виходить, то варто буде об’єднувати або навпаки роз’єднувати окремі заклади.

Марія Бойко додала, що взагалі в Івано-Франківську ситуація більш-менш непогана, але і не дуже добра. Наразі багато закладів мають свої «родзинки», за рахунок яких зможуть жити. Проте є установи, які знаходься в зоні ризику: вони або виживуть, або ні.

«Ми працювали з цими закладами, шукали їм можливості вижити. Кожен керівник буде мати відповідальність за утримання лікарень, їх розвиток та існування», – пояснила Бойко.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.