Булінг та злочинність. У Калуші відбулася координаційна рада з питань дітей

Під головуванням заступника міського голови Любові Максимович проведено засідання координаційної ради з питань дітей при виконавчому комітеті міської ради. Захід проведено у відкритому форматі. До розгляду винесено питання: «Булінг: причини, наслідки, допомога», «Про стан злочинності та профілактики правопорушень у підлітковому середовищі в м. Калуші».

У зв’язку із актуальністю питань порядку денного, до участі у засіданні запрошено заступників директорів закладів загальношкільної середньої освіти міста, Калуського коледжу культури та мистецтв, Калуського політехнічного коледжу, Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій та Калуського вищого професійного училища №7, інформують “Вікна” з посиланням на Калуську міську раду

На координаційній раді проаналізовано результати проведеного анкетування серед учнів 6-11 класів щодо виявлення фактів булінгу та насильства у закладах освіти. Як показало анкетування, 96% учнів знають, що таке булінг та види його проявів. Учасником або свідком систематичних залякувань, насміхань, принижень, глузувань у школі стикається приблизно 4,5% дітей. На думку учнів, найчастіше прояви булінгу зустрічаються на території за школою (59%), а також у шкільному коридорі (37%), 16% респондентів спостерігали за ситуацією цькування дітей у школі, 63% опитаних відповіли, що їм невідомі випадки булінгу. Педагоги обмінялися напрацьованим досвідом, зокрема у питанні, як відрізнити шкільний конфлікт від булінгу, як допомогти учасникам освітнього процесу боротися з цим негативним явищем.

Любов Максимович наголосила, що з огляду на актуальність проблеми, превентивна робота у зазначеному напрямку повинна бути систематичною та комплексною, до якої повинні бути залучені усі структури дотичні до виховання дітей, а педагоги, у свою чергу, не повинні замовчувати такі факти.

Особливу увагу було приділено питанню профілактики правопорушень у підлітковому середовищі, а також небезпечній ситуації із вживанням алкогольних та тютюнових виробів і їх продажу неповнолітнім, проведенню відповідних профілактичних рейдів.

Читайте також  На Прикарпатті внаслідок ДТП мікроавтобус перекинувся на бік (ФОТО)

За підсумками засідання координаційної ради надано ряд доручень відповідним службам та установам щодо активізації роботи у даному напрямку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.